Boo, Saltsjö-Boo

Storholmsvägen 270

Såld
  • 6 rum
  • 146 kvm
  • Villa

Ultimat radhus med bastu, två uteplatser samt balkong, i ett lugnt mycket trevligt område.

Varmt välkommen hem till denna optimala friköpta familjebostad!

Mitt i det populära området Östra Orminge med ett lugnt och barnvänligt läge, ligger detta välplanerade radhus i tre plan. En minst sagt familjär bostad med massor av potential! Här har du möjligheten att sätta din egen prägel och skapa ditt drömhem, låt fantasin flöda!

Entré plan: Från den charmiga framsidans altan, välkomnas man in i den rymliga hallen med gott om avhängnings och förvaringsmöjligheter. I hallen hittar du även en praktisk WC. Vidare in i bostaden finner du det härliga köket på din högra sida. Marbodalköket är väl utrustat. I kökets burspråk finns det plats för ett större matsalsmöblemang där ni kan slå er ner för att avnjuta härliga måltider med familj och vänner. Det ljusa, rymliga väldigt lättmöblerade vardagsrummet vetter mot sydväst och leder dig ut på bostadens mysiga balkong. Balkongen bjuder på sol hela dagen vilket gör det till en perfekt plats att bara vara för en stund. Här ifrån är det bara att sträcka ut sin hand och plocka sig ett äpple från tomtens vackra äppelträd. Från balkongen, via trapp, når du bostadens altan som även här har sol hela dagen.
Entréplan är bostadens hjärta som i sin tur leder dig ner till bostadens nedervåning alternativt en våning upp.

Nedre plan: En trappa ner hittar du två väl tilltagna sovrum varav det ena tar dig ut på husets baksida och den fina altanen. Under trappen finns ett praktisk litet hobby/snickerirum för den händige. Nedre plan har dessutom gott om förråd/klädkammare. Här finns även en trevlig bastu för kalla dagar samt en mycket smidig tvättstuga och ett fint modernt badrum.

Övre plan: På övre plan hittar du ytterligare 2 sovrum, ett orginalbadrum med badkar samt ett ljuvligt stort allrum. Detta allrum används idag som ett bibliotek och möjligheten finns att omvandla detta allrum till ytterligare två sovrum om så önskas.

Som om inte detta vore nog har bostaden även en större vind som du når från det övre planet via en lucka i taket. Vinden är så pass stor och har ordentligt med höjd till tak vilket gör att det känns som en våning i sig.

Östra Orminge är uppbyggt med radhus i olika storlekar runt bilfria gårdar, friköpta hus blandat med bostadsrätter. Här kan barnen röra sig på stora ytor utan att behöva passera trafikerade vägar. Här finns dessutom gott om lekplatser. Parkering, garage och sophantering ligger i utkanten vid varje enskild gård och mysiga gångvägar löper kors och tvärs i hela området. Det är lätt att ta sig mellan gårdarna samt trafiksäkra promenader på upplysta gångvägar till centrum, skola och sporthallar. Den naturliga växtligheten är väl bevarad och erbjuder fina strövområden med lekplatser, berg, svamp och bär, skogspartier för kojbyggen mm. Närliggande finner du även vackra Velamsund naturreservat med kajak-klubb samt ridskola. I saltsjö-boo hittar du även det populära seglarsällskapet.

I Orminge bor man alltså med direkt närhet till naturen vilket erbjuder stora möjligheter till ett fantastiskt friluftsliv. I området finns flera insjöar med fina badplatser. Här finns Nacka Golfklubb, flertalet konstgräsplaner, ishall, inomhushallar, Boo rackethall och populära Yasuragi och Skepparholmen spa. Saltsjö-Boo erbjuder fina motionsspår, trevliga vandringsleder och bra cykelvägar ända till Gustavsberg eller till Stockholm City. Skolor i området är tex Myrsjöskolan (F-9), Orminge skola (F-6) Boo Gårds skola (F-6) och Kunskapsgymnasiet Orminge (fristående gymnasium). Det finns även flertalet förskolor i närområdet. Goda kommunikationer från Orminge då detta är knutpunkten i Saltsjö-Boo. Från busshållplatsen, 2 minuter från huset, går buss 422 till Slussen via Nacka forum och Sickla och andra hållet till Gustavsberg. Från samma hållplats går 445 via motorvägen och når slussen på ca 15 minuter. Från Orminge centrum går bussarna 444 och 446 motorvägen till stan och 471 går via Nacka Forum. Orminge Centrum erbjuder det mesta man behöver. Det är ett trivsamt köpcentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och gym. Här finns även Systembolaget samt det populära Lindebergs bageri, Boo vårdcentral, BVC, folktandvården och tre stora matbutiker COOP, Willys och Lidl.

Mer om mäklarna