Sälens by, Sälen

Högladusundet 1

Såld
  • 6 rum
  • 220 kvm
  • Villa

Vacker timmergård i Sälens by med stort boningshus i unikt solläge

Välkommen till denna fantastiska timmergård med anor från 1800-talet! Här har boningshuset rustats upp med varm hand genom åren till den vackra byggnad som tonar upp sig idag när man lämnat byvägen och kommer upp på höjden till Högladusundet.

De ockragula pardörrarna vid entrén ger dig en föraning om husets hjärta och charm. När du kliver in möts du av smakfull inredning och det gedigna som bara kan komma från ett äkta timmerhus, här har hantverket fått ta tid. Följer du den välgjorda trappen upp till övervåningen kommer du till köket som med sin generösa takhöjd och öppna spis med vedspis, eller "kokspis" som vi säger lokalt, ger huset ytterligare värme och den där ombonade känslan som vi nämnde tidigare. Köket är utformat för att kunna laga middagar och samtidigt umgås med sina nära, köksön blir mittpunkten i rummet vid bullbak och matlagning. Vidare härifrån kommer du till ytterligare två rum och ett badrum. Idag används det ena rummet till sovrum och det andra till allrum/tv-rum.

Hela hemmet är noggrant planerat och utformat enligt de möjligheter som erbjuds när ett äldre hus från 1929 blir tillbyggt 2012 för att erbjuda gott om plats för den stora familjens önskemål och leverne. Huset erbjuder hela 6 rum, 2 badrum och en rejäl tvättstuga/groventré. Badrum, allrum och sovrum finns på båda plan och kan anpassas efter egna behov och önskemål! Hela huset har vattenburen uppvärmning från bergvärme och samtliga 220kvm totalrenoverades mer eller mindre 2012.

Tillträde tidigast sommaren 2024.
Varmt välkommen att kontakta SkandiaMäklarna Sälen för bokad visning och mer information!

Mer om mäklarna