Sågmyra, Sågmyra

Träfotbostigen 5

Såld
  • 3 rum
  • 90 kvm
  • Villa

Fin fastighet i bra läge, belägen uppe på en höjd med fin utsikt över natur och sjön Gopen strax utanför Falun i Sågmyra.
Två hus som tillhör fastigheten. Bostadshuset där nuvarande ägare bor är väldigt charmigt och man får en trevlig hemkänsla. Taket är omlagt 2013. En lagom stor trädgårdstomt att sköta, växthus för den odlingsintresserade. Fint altandäck med många soltimmar.
Välskött fastighet och inbjudande känsla när du står i hallentrén. Köket är renoverat, finns gott om förvaring och både vedspis samt elspis/ugn, diskmaksin, kyl/frys. Fräscht badrum med kakel och klinkers. Vardagsrum med fint trägolv och kamin, perfekt att kunna elda i under årets lite kallare månader samt luftvärmepump.
Två sovrum varav ena sovrummet har en kamin att kunna elda i. Det andra huset på fastigheten är i renoveringsbehov, används som förråd i nuläget. Finns ej vatten och avlopp indraget i det huset, men el finns. Garaget går att använda och får plats med en normalstor bil.

Sågmyra är det lilla samhället med den stora fabriken. Tidstrands yllefabrik är centralt på orten och ett industriminne som används. Sågmyra ligger 2,5 mil nordväst om Falu tätort längs med vägen mellan Falun och Leksand.
I Sågmyra finns det förskola och skola till årskurs 6, högstadieeleverna åker till Bjursås. I Sågmyra finns tankstation och detaljhandel i de gamla yllefabrikslokalerna på orten, samt Hembygsmuseum. I anslutning till handeln finns också ett café. Här finns även ett församlingshem. Det finns flera föreningar för olika intressen. De anordnar evenemang året runt.
Man kan även ta ett dopp i Årbobadet, cykla, skida eller vandra! Det finns flera vandringsleder, exempelvis Ylleleden går genom samhället och Kyrkleden som går till Insjön.

Detta är en fastighet som ni kommer trivas i från dag 1! Varmt välkomna att anmäla ert intresse för visning till ansvarig mäklare!

Mer om mäklarna