Mörtebo, Ockelbo

Lönnbacken 3

Såld
  • 6 rum
  • 95 kvm
  • Villa

Hus med anor från 1870 och idylliskt läge!

Välkommen till idylliska Lönnbacken 3! En fantastisk plats för dig som vill komma bort från stadens och vardagens brus, om så bara för någon dag, vecka, månad eller permanent. Bostaden med anor från 1870 har renoverats varsamt då man önskat låta behålla den genuina känslan från en svunnen tid. Det märks inte minst på vardagsrummets trägolv där det enligt historien ska ha hållits dans, eller i den blåmålade trappen med sina nedslita steg. Rum smyckas här av vackra och fungerande kakelugnar, gjutjärnskamin och vedspis men byggnaden har även luft-luft-värmepump för bekväm uppvärmning.
Här använder man idag fyra av de sex rummen till sovutrymmen men även övervåningens ljusa allrum med dess ryggåstak och charmiga karaktär kan med fördel möbleras åt övernattande gäster eller kanske blir det ditt "master bedroom".

Den rogivande gården med dess vackra stenmur ger möjlighet till många favoritplatser i solläge såväl som skuggläge. På gräsmattan med sommarblomster, vid de barklagda uteplatserna eller under något av trädgårdens fruktträd. Här kan du med fördel vila dig efter ett dopp i ån som ringlar sig förbi endast 100 meter från huset.

Välkommen till Lönnbacken!

Mer om mäklarna