Lasarettsområdet, Nyköping

Hållstavägen 6

Såld
  • 8 rum
  • 169 kvm
  • Villa

Trivsam, charmig och centralt belägen 20-talsvilla.

Varmt välkomna till denna trivsamma, generösa och charmiga familjevilla i 4 plan med härlig atmosfär och genuin känsla, lugnt belägen i eftertraktade lasarettsområdet med 200 m promenad till Centralstationen, varifrån fjärr- och regionaltåg går med med täta mellanrum. Närhet till skolor, service och vackra promenadstråk längs Nyköpingsån. Låga driftskostnader tack vare solceller och laddbox för elbil finns installerat. Välkomna till det perfekta huset för den stora, moderna familjen!

Villan är ursprungligen byggd 1926 och är omgiven av en hög vintergrön häck vilket skapar insynsskydd mot den stora idylliska trädgården. Den härliga atmosfären i bostaden skapas av en harmonisk blandning av moderna lösningar och tidstypiska renoverade originaldetaljer såsom bland annat spröjsade fönster, spegeldörrar, profilerade tak- och golvlister, fönsterbänkar i massivt trä samt vackra trägolv.

Villans totala area är 258 m² varav 179 m² är boarea på entréplan och de övre planen och 79m² är biarea i källarplanet. Bostaden erbjuder härliga umgängesytor med en välkomnande braskamin i den stora hallen, generöst vardagsrum, matsal och stilfullt renoverat kök med inredning från Swenova och arbetsbänkar i svart granit samt inbyggda vitvaror från Husqvarna. Diskmaskin och fläkt från Miele samt kyl & frys från Electrolux. Entréplanet erbjuder även en liten gästtoalett. In i huset kommer man antingen via den ordinarie entrén från gatan eller via glasverandan.

Hela entréplanet har nyslipat oljat trägolv förutom i entrén där det är ljusgrått klinker med golvvärme.

På det övre planet finns ett mindre allrum med lackat trägolv med utgång till balkong mot sydost, tre sovrum som samtliga har lackat trägolv samt ett fräscht badrum med golvvärme, vitt kakel och grå/beige klinker.

På den ljusa inbjudande vinden hittar vi de sista men absolut mysigaste rummen. Ljust vaxat trägolv med vit spontpanel i snedtaket med insänkta spotlights. Vindsrummet innefattar idag två rum där det en används som kontor och det andra som sovrum.

Källarplanet har gott om mindre rum med praktisk groventré, hobbyrum/snickarbod, duschrum, renoverad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare från Miele samt arbetsbänk i laminat och ho. Stora delar av källarplanet har vitmålade väggar samt grått klinkergolv.
Från villan är det knappt 200 meter till Nyköpings Central Station, och knappt 100 meter till Nyköpings Lasarett. På gångavstånd finns Nyköpings centralaste delar där även Västra skolan och flera förskolor erbjuds.

Nyköpings vackra skärgård med bad och fiske ligger inom 10-15 minuters bilfärd.

Mer om mäklarna