Nysättra, Norrtälje

Vätövägen 535B

REDO™
  • 5 rum
  • 204 kvm
  • Villa
Högstbjudande 2 695 000 kr

Unik fastighet lämplig både för boende och affärsverksamhet i bästa skyltläge.

Nu har ni möjlighet att förvärva en unik fastighet intill vackra Vätösundet. Huset är anslutet till kommunala VA-nätet. Huset är lämpligt som stor privatvilla eller delas av för affärsverksamhet på nedre plan och privatbostad på övre plan. Det går att anordna separat ingång till övervåningen.

Välkommen till Nysättra vid vackra Vätösundet och Vätövägen 535B. Nysättra är ett mindre samhälle beläget endast 1,4 mil från Norrtäle (cirka 15 min med bil) och cirka 8 mil till Stockholm (drygt en timma med bil). I Nysättra finns det ett byggvaruhus, makinuthyrning, Thai restaurang samt sushi och wok restaurang. Det finns flera fina badstränder i Nysättra bland annat en kommunal badstrand med sandstrand Nysättra badet, här finns grillplats och lekutrustning omklädningsrum, dit är det cirka 800 m från huset. I närområdet finns det gott om strövområden och vacker omväxlande natur med allt från sandstränder, klippor, cirka 10 min gångväg finns det ett antal bryggor med båtplatser, runt knuten finns både skogar med bär och svamp samt öppna åkrar och ängar. SL-buss som stannar bekvämt utanför huset.

Husets standard och planlösning.
Huset är ett generöst tvåplanshus med möjlighet att dela av huset i en nedre och övre del med separata ingångar. Det nedre planet finns en välkommande hall med plats för garderober och gott om plats för ytterkläder. Från hallen kommer man i ett stort vardagsrum som går att dela av ett antal rum allt utifrån behov exempelvis behandlingsrum, väntrum m.m. Om man vill skapa en tvåfamiljsfastighet kan detta rum görs om till en öppen planlösning med kombinerar kök och vardagsrum och ett mindre sovrum. På nedre plan finns även två toaletter, tre förråd, ett arbetsrum, gästrum och en tvättstuga. Planlösningen på nedervåningen går att förändra allt efter behov och önskemål.
I dagsläget når man övervåningen via en trappa från vardagsrummet i nedervåningen. Om man vill skapa två enheter går det att öppna upp en ytterdörr direkt till trapphuset (det har tidigare funnits en entrédörr till trapphuset). När man kommer upp i övervåningen möts ni av stor möblerbar hall med plats för exempelvis en läshörna. Till höger om hallen finns ett generöst master bedroom med garderober, plats för en dubbelsäng och med utgång till balkongen som vetter mot Vätösundet. Rakt fram sett från hallen finns det rymliga hemtrevlig köket med plats för matgrupp och utrustat med induktionsspis, fläkt, fullstor kyl och frys, skafferi samt diskmaskin. Till höger finns ett rymligt vardagsrum med plats för både en soffgrupp och ett matsalsbord. Vänster om köket finns badrum och ytterligare ett stort sovrum med en garderobsvägg.
Fastigheten är anslutet till det kommunal VA-nätet.

Övriga hus på tomten
På tomten finns ett kombinerat garage med fyra förrådsutrymmen.

Tomten
Tomten är en plan trädgårdstomt på 1 860 kvm. Här finns många fina olika växter, planteringar och ett växthus.
Huset är placerad på tomtens nordöstra del. Det finns gott om plats för odling, spel och lek på tomten. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Dessutom gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). Det är dock alltid säkrast att kontrollera med byggnadsnämnden innan ny byggnationer.

Närområdet
På andra sidan Vätösundet från Nysättra ligger Vätö. I Harg på Vätö cirka 4 km från huset finns livsmedelsaffären Tempo som även är postombud, ombud systembolaget och har vissa receptfria läkemedel, Vätö skola och en bygdegård. På Vätö finns även självplock av jordgubbar och hallon i Träskveda. På södra delen av Vätö finns Norrgärdet Restaurangen & Catering med fullständiga rättigheter. På Vätö finns också många fina bad både klippbad och sandstränder.
Vätö har en gammal historia och har varit en boplats redan på järnåldern. Vätö kyrka omtalas för första gången på 1300-talet. Under 1600- och 1700-talet bryts det sandsten på ön. 1892 började man bryta granit på vilket sen länge är nedlagt. Det har även funnits ett antal mindre rederier på ön.
Härliga Utlunda badet ligger längs vägen mot Norrtälje cirka 10 min med bil från huset, här finns två stränder lekutrustning, grillplats och glasskiosk.

Från Nysättra kan ni ta SL-buss 638 och 652 in till Norrtälje på cirka 15 min där buss finns till Stockholm och Tekniska Högskolan. Busshållplatsen är direkt vid fastigheten. I Norrtälje finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, 4h-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m.
Till storstaden Stockholm centrum är det cirka 8 mil från Nysättra.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen åretrunt på lämpligt avstånd till Stockholms pulsen och nära Norrtälje med sitt stora serviceutbud.
Ta chansen att utveckla denna fastighet efter era egna önskemål och behov och förgyll tillvaron i rofylld skärgårdsmiljö och Roslagens härliga natur in på knuten.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand.

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Nysättra, Norrtälje

Vätövägen 535B

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.