Håtö - havsnära, Norrtälje

Rävgaddsvägen 3

Såld
  • 2 rum
  • 32 kvm
  • Villa

Högt beläget fritidshus på vackra Håtö med kommunalt vatten och avlopp med möjlighet till båtplats

Nu har ni chansen att förvärva en fastighet på populära Håtö. Huset är högt beläget i området har kommunalt vatten och avlopp, indragen fiber och möjlighet till båtplats (föreningen har lediga båtplatser). Endast 500 m från fastighet finns två badstränder och dansbana.

Varmt välkommen till populära Håtö och Rävgaddsvägen 3 med sjöglimt och havsnära läge. Håtö är ett av Norrtäljes populäraste områden beläget mellan Norrtälje och Kapellskär endast cirka 1,6 mil (cirka 20 min med bil) från Norrtälje och 7,8 mil (cirka 1 timma med bil) till Stockholm. Fastighet har ett högt och attraktivt läge i området med endast cirka 500 m till en av föreningens två badplatser, fotbollsplan och dansbanan. Ägarna har haft ambitioner att bygga till huset och har haft bygglov för tillbyggnad. Omgivningarna är vackra, omväxlande med skog och ängar som till stor del ägs av tomtägarföreningen. Det finns fina promenadmöjligheter i denna unika havsmiljö. Utanför Håtö finns det bra fiskevatten. Tomtägarföreningen disponerar ett antal bryggor och enligt föreningens hemsida finns det lediga båtplatser (hyra från 800 kr per år). Flera av fastigheterna i området bebos permanent och vägarna plogas vintertid. För ytterligare information om tomtägarföreningens hänvisas till föreningens hemsida http://håtö.se.
I närheten finns en fin marina som även har vinterförvaring av båtar.

Husets standard och planlösning.
Huset är väldisponerat och man har utnyttjat ytorna väl. Planlösningen är praktisk med stora fönsterpartier i väster mot den stora altanen. När vi kommer in i huset möts vi av en välkomnande hall, direkt till vänster finns det rymliga badrummet med badkar, handfat och wc, här finns det även plats för en tvättmaskin. Rakt fram sett från hallen finns vardagsrummet med öppen spis, två stora fönster i väster och utgång till den stora altanen. Till höger om hallen finns det ljusa köket med matplats och fönster i två väderstreck. Innanför köket finns sovrummet med två garderober. Vid entrén finns en mindre altan lämplig som frukostplats varma sommardagar.
Ägaren har ansökt och fått bygglov för utbyggnad av huset (bygglovet har nu gått ut) se bifogat dokument.

Övriga hus på tomten
På tomten finns ett gästhus på cirka 8 kvm lämpligt att använda för övernattande besökare.
Det finns även en förrådsbyggnad/verkstad för förvarning av trädgårdsredskap m.m.
Den charmiga lekstugan är belägen på tomtens östra del.

Tomten
Tomten är en bergstomt med vacker växlighet, träddungar och buskar. Det finns även gräsmatta på den västra sidan av tomten i anslutning till infarten. Tomten är på hela 2 165 kvm.
Huset är placerad på tomtens högsta punkt. På tomten finns det flera uteplatser, en altan på den östra delen och uteplats med en murad grill och springbrunn. Det finns plats för odling, fest, spel och lek på tomten. Fastigheten har byggrätt på 200 kvm och bygghöjden är 4,2 m. Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). Det är dock alltid säkrast att kontrollera med byggnadsnämnden innan byggnation.

Närområdet
Med båt från föreningens bryggor kommer ni snabbt ut i den vackra skärgården och Furusundsfjärden. Utanför Håtö finns Håtö Svansar, två öar som är mest känt för att hysa Pelarorden som nationalskalden Evert Taube tillhörde. Det var på Håtö Svansar skrev Evert den kända sången Calle Schewens vals.
Närmaste livsmedelsaffär finns vid Vreta handel cirka 8 km (cirka 10 min med bil) från huset. Här finns även en bensinstation, färghandel och en restaurang. Även Spillersboda har en lanthandel.
Lite drygt 7 km från huset ligger Södersvik. Här finns det eftertraktade bageriet Rådmansö Bageributik som vunnit guld i Mathantverks-SM med sitt goda bröd och sina bakverk. Vid Lågarö finns Skaparladan som erbjuder kurser i måleri. Ridderholms herrgård och naturreservat är beläget cirka 1,2 mil från fastigheten med sina fina strövområden. Från Kapellskär (cirka 14 km från huset) kan hela familjen göra trevliga dagsturer med Ålandsfärjan. Om man vill upptäcka skärgården utan egen båt, finns det pass-båtar i Räfsnäs som erbjuder turer i skärgården.
Cirka 2,6 km från huset finns SL-busshållplats med förbindelse till Norrtälje där du kan ta dig vidare till Stockholm och Uppsala.

Till Norrtälje är det cirka 1,5 mil från huset (cirka 18 min med bil). Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, H4-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m.
Till storstaden Stockholm centrum är det cirka 7,8 mil.
Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året runt på lämpligt avstånd till Stockholms pulsen och nära Norrtälje med sitt stora serviceutbud.

Ta chansen att förgylla tillvaron i rofylld Skärgårdsmiljö och Roslagens härliga natur in på knuten.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand.

Mer om mäklarna