Vikdalen, Nacka strand

Klarabergsvägen 2E

Såld
  • 5 rum
  • 130 + 20 kvm
  • Villa

Unikt parhus med ypperligt läge i idylliska Vikdalen

Nu är det dags att rikta era blickar mot lummiga och eftertraktade Vikdalen - villaområdet som stoltserar med sitt oerhört attraktiva läge i brytpunkten mellan skärgårdsnatur och stadspuls. Det är ytterst sällan husen i området säljs, så detta är en möjlighet väl värd att ta vara på!

Detta inbjudande och familjevänliga parhus har haft samma ägare sedan det byggdes år 1999 och står nu redo att inleda ett nytt kapitel. Här bor ni bekvämt och bekymmersfritt på totalt 150 väldisponerade kvadratmeter fördelat på två våningsplan och 5 rum och kök. Allt detta på en grönskande och lättskött tomt belägen i ett inbjudande västläge som bjuder på sol från förmiddag till skymning.

Huset är i ett gott skick och har omsorgsfullt underhållits under årens lopp. Interiört erbjuder huset en genomgående ljus och inbjudande atmosfär med allt ni kan önska. På entréplanet samlas ni i det rymliga och öppna köket som via dubbeldörrar i glas ansluter till den soliga uteplatsen. Uppför trappan når ni det luftiga vardagsrummet som utmärker sig med generös takhöjd och en värmande braskamin. Härifrån når ni ut på den stora terrassen som bjuder på kvällssol och trevlig utsikt över de grönskande omgivningarna. Huset erbjuder för närvarande 3-4 ordentliga sovrum med möjlighet att skapa ytterligare ett. På entréplan finner ni en väl tilltagen tvättstuga med dusch samt en gästtoalett. På övre plan finns ett badrum med badkar. Vidare erbjuder huset goda förvaringsutrymmen i form av bland annat en klädkammare på övre plan och ett isolerat förråd i anslutning till entrén.

Ett stenkast från huset finns den mycket omtyckta förskolan Vikdalens Barn, belägen i en charmig sekelskiftesvilla med egen trädgård. På kort cykelavstånd finns flertalet populära grundskolor samt Nacka Gymnasium. Ett komplett serviceutbud erbjuds i närliggande Nacka Forum, cirka en kilometer från huset. Intilliggande Nacka Strand bjuder också på ett rikligt serviceutbud med bland annat flertalet restauranger, blomsterbutik och kemtvätt. Alldeles intill Vikdalen når ni den fantastiska strandpromenaden som förbinder Nacka Strand med Kvarnholmen och Södermalm, vilket är ett mycket uppskattat promenadstråk bland Vikdalsborna.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet busslinjer som trafikerar närliggande Nacka trafikplats där restiden in till Slussen är cirka 10 minuter. På cirka 500 meters promenad når ni knutpunkten Nacka Strand, härifrån tar ni båten till Nybroplan där den snabbaste båten tar cirka 20 minuter. Från Nacka Strand når ni även Djurgården, Lidingö och vidare ut i skärgården. År 2030 planeras förlängningen av tunnelbanans blåa linje stå klar. Närmaste station kommer placeras på promenadavstånd från huset och restiden in till T-centralen kommer vara 12 minuter. Bilvägen in till centrala Stockholm är cirka 8 kilometer.

Sammantaget är detta ett hem som bäddar för ett bekvämt och aktivt vardagsliv. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Mer om mäklarna