Gäststuga på bilden är föremål för ett försäkringsärende, pga vattenskada, och har i denna stund rivits. Försäkringsbolaget har accepterat ersättning för återställandet och ny byggnadsstomme beräknas stå färdig i slutet av augusti 2023. 
Läs mer i objektsbeskrivning.

Öjetorp, Mariedamm

Öjetorp Sundskullen 680

Såld
  • 4 rum
  • 65 kvm
  • Villa

Idyllisk pärla med sjönära läge!

Här presenteras en drömplats att njuta av och längta efter!

En tilltalande balans mellan det rofyllda i enkelhetens charm, i kombination med modern året runt-standard som erbjuder ytterligare alternativ. Tomtens sydliga läge och Storsjöns närvaro levererar en härlig atmosfär och tillsammans med ägarnas omsorgsfulla tankar och utföranden är känslan komplett. En favoritplats för umgänge och avkoppling, i familj och goda vänners lag!

Den solberikade altanen ligger i direkt anslutning till det inglasade uterummet och överblickar tomt och trädgård med sjöutsikten som vacker kuliss. Sköna soltimmar från morgon till kväll, med fina umgängesytor såväl inomhus som utomhus.
Bostadshuset välkomnar med luftiga sällskapsytor i form av kök och vardagsrum i öppen planlösning. I centrum finns även den mysiga öppna spisen som levererar harmonisk mysfaktor och en naturlig plats för samvaro. Vidare inrymmer huset ett helkaklat badrum med tvättmaskin samt tre generösa sovrum, varav ett master med stort fönsterparti och ljuvlig sjöutsikt.

Tomten är både tjusig och lättskött med en inslag av natur och trädgård. Träd, buskar och blomster i ett för varje årstid naturligt komponerat fyrverkeri. Här finns stora ytor för lek, hobby och odlingsintresse. Allt från nöjet av aftonens kubbmatcher till tillfredställelsen av att plocka sommarens första jordgubbar.

En rad renoveringar och utförande, såväl interiört som exteriört, har tagit form under senare år och skapar möjligheten för en köpare att bara flytta in och börja ta del av alla de underbara attribut som erbjuds. Moderna lösningar skapar en kompromisslös vardag och möjlighet till permanentboende för den som önskar. Bra tillgänglighet med väg som underhålls och plogas året runt. Praktisk och ekonomisk drift med luft-/luftvärmepump och elbilsladdare. Det finns även elradiatorer som komplement vid kalla vinterdagar. På fastigheten står även två förrådsbyggnader med snickeri- och förvaringsmöjligheter.

Den nedre tomten, som är en samfälld mark i samfällighetsförening där ägarna förvaltar sin del, förlänger det goda med gästhus med soldäck, sjöbod, samt badplats med strand och rejäl båtbrygga. Uppskattade utemiljöer med något för alla intressen, där bad, utmärkt fiske och båtliv står högt i kurs!

Gästhuset vid strandkanten är föremål för ett försäkringsärende, pga vattenskada, och har i denna stund rivits. Försäkringsbolaget har accepterat ersättning för återställandet och ny byggnadsstomme beräknas stå färdig i slutet av augusti 2023. Säljaren står för den självrisk som kommer ifråga från försäkringsbolaget. Ersättningen täcker ett lösvirkesbyggt vinterisolerat gästhus med inkommande vatten, el, trinett, separett och dubbla glasdörrar mot altan/soldäck. Under förutsättning att köpekontrakt(för fastigheten Askersund Emme 1:56) ingås innan den 2023-09-15, har en eventuell köpare möjlighet att påverka den slutliga inredningen av gästhusbyggnaden. Köparens möjlighet att påverka sker i samråd med anlitad entreprenör och inom ramarna för den accepterade ersättningen från försäkringsbolaget.

För de regniga dagarna går det enkelt att ta en utflykt mot Mariebergs köpcentrum (ca 50 minuter) eller ta en tur in till sjöstaden Askersund (20 minuter).
Avstånd till Örebro ca 55 minuter Stockholm ca 2:45 min

Välkommen hem!

Mer om mäklarna