Känn er hjärtligt välkomna till en av gatans i särklass trevligaste villor

Bellevue Sjösida, Limhamn

Amicitiagatan 19

Såld
  • 7 rum
  • 284 + 41 kvm
  • Villa

Sekelskiftesvilla på attraktiv hörntomt i hjärtat av Bellevue

En härlig representationsvilla på fantastisk hörntomt från sekelskiftet uppförd av byggherre Gunnar Holmer men sedermera till- och ombyggd 1917 efter ritningar av Malmöarkitekten Yngve Herrström, som även ritat flera av de gamla fastigheterna nere i Varvsstaden och Kockumsområdet. Alltså, ett stycke Skånsk arkitekthistoria söker ny ägare.

Bakom täta bladverk och allehanda prunkande alster reser sig prestigevillan med sina 284 kvadratmeter plus källare och oinredd vind. Arkitekturen är inte bara vacker, den är också anpassad för områdets tidstypiska bebyggelse. Hörntomten har flera fina trivselzoner och även plats för att anlägga swimmingpool för nästa generation. Entrén är härligt välkomnande och innesluten av skärmtak och pelare. Bara ett par steg in i den vackra interiörmiljön blir man betagen av den resliga takhöjden och de vackra golven av handlagd ek kallat Limhamnsrutan, de två kakelugnarna, väggdekoren och flera skarpa stuckaturer och plafonder. Sällskapsytorna är fantastiska och kommer att inbjuda till samkväm och trevliga gillen. Möjligen skall en del av den exteriöra grönskan tuktas för än mer ljus. De oömma delarna såsom kök, grovkök och vardagsentré samt carport för uppställningsplats avseende två bilar ligger strategisk placerade bakom villans sydvästra del.
Hela sovavdelningen är placerad på övre plan och ett mysigt hemmakontor intill huvudentrén. Det finns en källare under delar av villan med plats för vinförråd och allehanda förvaring - ett sannerligen representativt boende mitt i Malmös populäraste villakvarter. Vi ses på visningarna.

Mer om mäklarna