Bellevue Sjösida, Limhamn

Caritasgatan 16

Såld
  • 8 rum
  • 170 kvm
  • Villa

20-talsdröm med underbar hörntomt!

På ett av Malmös absolut bästa lägen kan vi nu presentera detta välskötta kvalitetshus från 1926 med en magisk insynsskyddad hörntomt! Genom hela bostaden finner vi tilltalande originaldetaljer som förgyller; fiskbensparkett, stuckaturer, spegeldörrar, höga golvsocklar, gedigen takhöjd och spröjsade fönster som skänker fantastiskt ljusinsläpp genom hela bostaden. Samtidigt är det ett sällsynt tillfälle för dig som vill ha möjlighet att sätta din egen prägel på boendet.

Planlösning om två plan med källare och inredd vind gör detta till en formidabel familjebostad med sina stora sociala ytor och möjlighet till sex sovrum. På entréplan finns passande nog de två vackra rummen i fil med hänförande stuckaturer, ett fantastiskt vardagsrum och genom pardörrar den stora matsalen. På entréplan är även köket, en gäst-WC samt ett sovrum/arbetsrum beläget. På övre plan har vi tre gedigna sovrum, ett arbetsrum och bostadens badrum samt en stor terrass. Vinden består av två större rum samt förvaring i klädkammare och på källarplanet finns tvättstuga och övriga utrymmen.

Den vackra utemiljön på husets trädgårdssida lockar med fina gräsytor och med huset genomtänkta placering på tomten fås det sol hela dagen. Här finns alla förutsättningar för den med gröna fingrar i familjen att utveckla sitt odlingsintresse! Läget är bland de absolut bästa i Malmö med kort promenad-/cykelavstånd till Ribersborgsstranden, havet, småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana och city.

Mer om mäklarna