Husom, Lima

Skålmo 104

Såld
  • 5 rum
  • 169 kvm
  • Villa

Renoverad villa i Husom, Lima med stor tomt och modern uppvärmning

Varmt välkomna till Brusgården! Här erbjuds stora ytor och en generös tomt mot öppna landskap i optimalt naturläge mellan Lima och Kläppen.

Skålmo 104 vars gård har anor från 1800-talet är i grund och botten ett timmerhus men som 2010-2014 genomgick en omfattande renovering för att möta det moderna kravet av utformning och standard. Här välkomnas du till 2-plan + källare där entréplanet bjuder in till umgänge och kökshäng medan du en trappa upp hittar samtliga 4 sovrum. Badrummen även de renoverade har funktionell kakel/klinkers samtidigt som dekorativ tapet ger själ till det stilrena.

Gediget trägolv och synliga bjälkar i taket över allrumsdelen är några kännetecken som vid en första anblick uppskattas starkt. De fantastiska fönsterbänkarna vars djup endast kan fås av ett timmerhus genomsyrar hela huset och här finns inte mindre en två eldstäder, en öppen spis i köket och en magnifik Täljstensugn med bakugn från Tulikivi i allrummet. Vattenburen i golvvärme från jordvärme finns på båda planen och 2022 installerades även solceller.

Huset och läget är lika trevligt sommar som vinter! Sommartid är du omgiven av grönskande ängar och längs skogsstigar & banvallen tar du dig ut på promenader i det fria. Det är cirka 600m ner till älven från huset och när uppvärmd pool & aktiveter lockar så finns toppfräscha Äråbadet cirka 7km söderut från Skålmo. Till närmsta skidanläggning Kläppen Ski Resort är det cirka 10km. Sälens By och Lindvallen ligger cirka 28km bort. Närmsta skola, livsmedelsbutik, pizzeria etc finns i Lima cirka 2km från Skålmo 104.

Varmt välkommen att kontakta SkandiaMäklarna Sälen för bokad visning och mer information!

Mer om mäklarna