Tovrida Udde, Lekeryd

Enstigen 8

Såld
  • 6 rum
  • 74 kvm
  • Villa

IDYLLISKA TOVRIDA UDDE!

Välkomna till Enstigen 8 och ett fantastiskt läge intill grönskande skog med utsikt ner mot Stensjön!

Här på den natursköna udden får man en lugnare och mer harmonisk livsstil, både som par och familj! Invändigt ser ni flertalet sovrum i bra storlek, ett tidlöst och renoverat kök med nyare maskinpark samt fin utsikt ner mot Stensjön i syd från vardagsrummet. Relaxavdelningen i källaren är grädden på moset en kall höstdag, där spabadet mer än gärna avslutas med en stund i bastun. Bostadens samlingspunkt är den öppna planlösningen via köket - tänd upp en brasa i braskaminen och avnjut en måltid i goda vänners lag. Det renoverade köket fick nytt stänkskydd, ny bänkskiva och delvis nya vitvaror under förra året. Utvändigt fick sig huset en rejäl uppfräschning då det så sent som förra året fick ommålad fasad samt nytt tak med nya stuprännor!
Under föregående år installerades även två nya luft/luftvärmepumpar som tillsammans med braskaminen bidrar till en förmånligare boendekostnad.

Fastigheten i sig har en plan gräsmatta för lek och spring samt gott om odlingsmöjligheter. På framsidan ligger fastigheten upphöjt som medför mindre insyn från grannar och bättre utsikt ner mot Stensjön. Vidare på tomten står en jacuzzi för lyx i vardagen, ett stort inglasat uterum i angränsning till huset som förlänger sommarmånaderna samt en isolerad gäststuga som kan disponeras som extra sovrum, gym eller det som behagar. Ett trädäck omfamnar byggnadens norra och östra del där solens strålar gärna avnjutes. En jordkällare samt ytterligare en förrådsbyggnad finns.

Båtplats finns att hyra för medlemmarna i samfällighetsföreningen.

Tovrida udde är ett småstugeområde strax utanför Lekeryd där de flesta nuförtiden har bosatt sig permanent.
Kommunalt vatten och avlopp och även fiber via Wetternet har anslutits till området. Närmsta sjö är Stensjön som är belägen strax intill. Här finns flertalet badplatser och bryggor där det finns möjlighet att ha båtplats. För fiske i sjön krävs fiskekort. Kommunikationerna till och från området är goda och på grund av att så många valt att bosätta sig här permanent så finns här även skolskjuts.

Mer om mäklarna