Kista, Kista

Ribegatan 7

Såld
  • 5 rum
  • 139 kvm
  • Villa

Renoveringschans i populärt radhusområde!

*ACCEPTERAT PRIS 3.750.000kr, ring mäklaren för visning*

Nu har jag äran att förmedla en riktig pärla till radhus i tre plan i kvarteret Ribe i Kista, bara ett stenkast från utmärkta kommunikationer och Kista Galleria!
Detta radhus byggdes 1979 via Stockholm stads "självbyggaravdelning", ett projekt där husägarna fick vara med i bygget av själva huset. Nu över 40 år senare kan jag bekräfta att huset är i gott skick för sin ålder och väntar nu bara nya ägare att ge den det ansiktslyft som det förtjänar. En stor investering i nya fönster har redan gjorts, vilket effektiviserat energiförbrukningen enormt. Energideklarationen som gjordes september 2022 har fått klass C, vilket motsvarar kravet för en ny byggnad.

Det första man möts av är den mysiga gården på framsidan där du har plats för odlingar, mindre lekyta och utemöbler. När du kommer in i huset har du en gästtoalett direkt till vänster. Här finns det plats för en dusch också. Till höger om hallen når du det rymliga köket som erbjuder gott om köksluckor och plats för matbord för minst fyra personer. Luckorna är i trä men vitvarorna är moderna och ingår givetvis i köpet. I anslutning till köket finns ett sovrum som med fördel kan göras om till matbordsrum och ger dig därmed extra utrymme i köket om du önskar det.
Rakt fram från hallen i har du det andra sovrummet på entréplan. Stort och rymligt med inbyggd garderob och fönster ut mot den lummiga baksidan.

Husets hjärta hittar du en trappa ner där du slås av det öppna vardagsrummet med stora fönsterpartier längst med ena väggen. Härifrån når du också den grönskande bakgården som har potential att bli en riktigt mysig uteplats. Möbleringsmöjligheterna är stora här och tillåter dig att ha stor soffa, soffbord, tv-möbel med mera. Det går också att dela upp vardagsrummet och skapa ett extra sovrum!

I nedre plan har du även ett förråd i pannrummet samt extra utrymme under trappan. Duschrummet är stort och här är det förberett för tvättmaskin medan toaletten har egen ingång.

På övre plan i detta radhus finner du två välbevarade sovrum med garderober. En av sovrummen har dessutom en kattlucka, medan den andra kattluckan når du via det övre planets hall. Här når du dessutom vinden, som har generöst med utrymme för förvaring.

RIBE Samhällighetsförening:
Samfälligheten köper värme och vatten gemensamt i undercentralen. Kostnaden för förbrukningen fördelas sedan vidare enligt de mätare som finns i varje hus.
I samfälligheten ingår följande:
Vägar inklusive skyltar
Förråd
Garage - Samfälligheten äger två garage där varje hushåll disponerar en bilplats var.
Lekplatser med tillhörande redskap och anordningar
Trädgårdsanläggningar omfattande bl.a träd, buskar, gräsplanteringar och trappor
Abonnentcentral för fjärrvärme och vatten
Tvätt- och träffstugor med tillhörande anordningar
Distributionsledningar för kallvatten och varmvatten inklusive ventiler till förbindelsepunkt och vattenmätare i respektive hus
Distributionsledningar för spillvatten och dagvatten inklusive brunnar till renslucka för avgrening i krypgrund för varje hus
Distributionsledningar för värme till och med mätare i varje hus.
Distributionsledningar för el inklusive huvudcentraler och undercentraler för ytterbelysning
Centralantennledningar med förstärkningscentral till antenndosa i respektive husgrund

Föreningsavgift 2451kr/månad.

För visning och frågor om bostaden, vänligen kontakta ansvarig mäklare Pezhman Ivinger!

Mer om mäklarna