Centralt, Hofors

Källgatan 7

Såld
  • 10 rum
  • 400 kvm
  • Villa

Praktfull villa smakfullt renoverad!

Renoverad och praktfull villa med arkitekturelement från 1920. Redan från trädgården gör denna mycket välbevarade och vackra byggnad avtryck med sina fasaddekorationer, pilastrar och pelare vid entrén. Här har mellan 2016 och 2018 renoverats smakfullt i bostadens alla rum, men den äldre charmen har det inte tummats på. Högt i tak och stora fönsterpartier präglar bostadsatmosfären tillsammans med dess detaljrikedom.

Bostadens eleganta lantkök i vitt har slittålig rostfri diskbänk och extra ho att kunna spola av redskapen i när du står vid spisen. Här finns också bänkyta i vacker marmor passande storbaken vid tillfällen då matsalen intill är fylld med släkt och vänner.
I entréplan finner du stort sällskapsrum med fiskbensparkett i ek såväl som biorum och två sovrum. På övervåningen ges du ytterligare fyra sovrum, sällskapsrum/hobbyrum, tvättstuga samt ett extra kök som idag används som ateljé.
Rymliga badrum finner du i de båda bostadsplanen varav ett med badkar såväl som dusch och det andra med dubbeldusch och bastu. På övervåningen finner du även extra toalett i engelsk stil med högspolande wc liksom nere i källaren med en gammal klassisk wc.

Boarean håller med 400 kvm och de ytterligare 400 kvm som utgör biarea har inte försummats. Källaren har genomgående fräscha ytskikt för diverse användningsområden och på vinden med högt i tak håller man ordning med flertalet sidovindar, bevarade från tiden då detta var ett ålderdomshem. Detta används numer emellanåt som festlokal.

Mer om mäklarna