Hökmossen, Hägersten

Nitvägen 17

Såld
  • 5 rum
  • 65 kvm
  • Villa

Charmig villa i attraktiva Hökmossen! Högt läge, stor tomt & garage i huset.

Varmt välkommen till denna charmiga villa, belägen i det pittoreska området Hökmossen. Uppfört år 1944 och omgärdat av en generös tomt på 652 kvadratmeter, erbjuder detta hus en perfekt blandning av äldre karaktär och modernitet. Huset har en registrerad yta om 130 kvm (boyta+biyta) men utöver detta finns även ett garage om ca 20 kvm, vars yta optimerats och planerats efter en bekväm och praktisk livsmiljö för hela familjen. Idag finns bl.a. stora sociala ytor med öppen planlösning, tre stora sovrum, ett badrum, en wc och gott förvaringsmöjligheter. För extra mysfaktor och komfort finns en fungerande öppen spis.

Inne i huset möts ni av ett genomgående välskött skick med flertalet genomförda förbättringar. Här har man bl.a. dränerat runt byggnaden för att säkerställa torra och skyddade utrymmen, installerat en modern varmvattenberedare samt luft/vatten-värmepump (2023) för att säkra en effektiv energianvändning och komfort. Vidare har man installerat ett FTX-ventilationssystem samt infört golvvärme som sträcker sig genom hela källarplanet för en trivsam atmosfär året om och satt in en avfuktare på vinden (2023), detta för att minska risken för ovälkommen fukt. Huset präglas av väl underhållna ytor med slipade trägolv samt målade och/eller tapetserade väggar.

På huvudplanet välkomnas du av två rymliga sovrum, ett ljust och luftigt vardagsrum samt en modern wc med golvvärme. Köket ligger med en halvt öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet, vilket skapar ett härligt socialt samspel mellan rummen. Som en förlängning av de sociala ytorna nås den generösa träbelagda uteplatsen. Här kan du njuta av många timmars sol och trevliga grillkvällar med familj och vänner.

En trappa ner nås husets källarplan som rymmer ett stort sovrum, ett rymligt badrum med möjlighet till avkopplande bastukvällar, en praktisk matkällare samt en tvättstuga/pannrum för smidig hantering av hushållets behov. Garaget kan nås både inifrån och utifrån och ger gott om utrymme för bil, verkstad och andra ändamål, vilket ger flexibilitet i användningen av utrymmet.

Huset omges av en stor och vacker trädgårdstomt där du kan njuta av den omgivande naturen. Med sitt höga och skyddade läge erbjuder tomten berg, grönskande gräsmattor, trevlig eldplats samt två rymliga och soliga uteplatser där du kan njuta av avkoppling och social samvaro. Här finns gott om plats för lek, trädgårdsarbete eller bara njutning av den lugna och fridfulla omgivningen!

Området kring Hökmossen/Telefonplan är i en spännande fas där mycket händer och oavsett om man åker kommunalt eller bil tar man sig snabbt och smidigt in till Stockholms City eller söderut mot Kungens kurva och Södertälje. Med bil är man ute på E4:an på bara någon minut och ska man åka kommunalt har man ca 10 min promenadväg till Telefonplans tunnelbana. Här bor man i en mysig villaidyll med gamla anor, där man på promenadavstånd tar sig till Telefonplans klättercenter, SATS och den nyligen upprustade amfiteatern. I området runt Telefonplan kan man passa på att t.ex. avnjuta en härlig lunch på omtyckta restaurangen "Landet", besöka nyöppnade HolyKebab eller Brödernas eller varför inte ta en fika på en av många mysiga caféer! I närområdet finns även välsorterade livsmedelsbutiker och annan service man vill ha inom gångavstånd. I området finns också den populära skolan Västbergaskolan och det finns många alternativ till förskolor. Detta boende är perfekt för er som vill bo i ett lugnt och naturskönt område med närhet till stadens puls och liv!

Mer om mäklarna