Gävle Staffan, Gävle

Brynäsgatan 3

Såld
  • 6 rum
  • 159 kvm
  • Villa

Fantastisk villa med anor från 1700-tal och framåt!

Nu kan vi stolt presentera detta idylliska hus med spår av 1700-talets fiskegårdar i gamla kvarteret Springer!

Detta charmiga hus, om 151 kvm, är en förtrollande kombination av bevarad historia och modern komfort. Här möts du av ett mycket hemtrevligt boende som erbjuder en välkomnande hall, socialt kök med bra förvaring och där man valt att bevara den traditionella vedspisen för en autentisk atmosfär.
Här samsas det historiska med det praktiska. Rymligt vardagsrum för de sociala sammankomsterna och som pricken över i:et finns här en torparugn.

Husets mångsidiga planlösning erbjuder i övrigt tre rymliga sovrum, varav ena sovrummet på entréplan har en numrerad gjutjärnskamin av Skoglund och Olsson i fint och bevarat skick. Det finns även möjlighet till fler rum om du så önskar. Matsalen pyntas av fina detaljer som kakelugn och platsbyggd bokhylla med lönnfack mm. En perfekt plats för gemensamma måltider. Dessutom finns två badrum på varsin våning för maximal bekvämlighet.

Med husets tidigare uppdelning i tre lägenheter öppnas dörren för uthyrningsmöjligheter om du vill dela detta unika hem med andra. Dessutom finns möjlighet att bedriva verksamhet i någon av de extra ytorna, vilket ger flexibilitet och potential för en extra inkomst. I en av utrymmena hittar du en traditionell och funktionell vedspis som värmer. Den kreativa själen kommer att älska den inbjudande ateljén som även kan nyttjas som gästrum. Dessutom finns två praktiska bodar för extra förvaring eller kanske som utrymme för hobbyprojekt.

Trädgården med gat- och kantsten från tidigt 1800-tal med fontäner, kastanj, blåregn, vindruvor och hängalm för gungan, är värd sitt namn - konstträdgård.

Detta idylliska hem ligger med få minuters gångavstånd från Gavleån, buss- och tågstation. Lokal busshållplats finns strax utanför porten där du även hittar parkeringsplats för två bilar med direktanslutning till trädgården. Plats för fler bilar finns då man kan köra in bilarna på trädgården.

Sammanfattningsvis har vi här ett hus som andas historia, med inte mindre än två kakelugnar och en murad sk torparugn som värmer upp rummen och ger en känsla av tidlös elegans. Tre sovrum med möjlighet till fler. Socialt kök med bra förvaring, vedspis, två badrum, två bodar och en ateljé.

Brynäsgatan 3 är inte bara ett hem; det är en möjlighet att äga och vårda en del av Gävles historia. En unik kombination av historisk charm och modern komfort väntar dig här. Ta chansen att skapa egna minnen och uppleva det bästa av både det förflutna och nuet i detta extraordinära hem.

Här finns en länk till en 3D-ritning där du även kan klicka dig in i bostaden och även vandra runt i den!

https://my.matterport.com/show/?m=rZiJsZp9KYq

Välkommen hem!

Mer om mäklarna