Ekerö Närlunda, Ekerö

Harvägen 5A

Besiktigad
  • 5 rum
  • 150 kvm
  • Villa
Högstbjudande 7 300 000 kr

Efterfrågat läge med rätt känsla

Med det efterfrågade, Mälarnära läget och tillgång till de avkopplande gröna ängarna finner du denna trivsamma enplans familjevilla. Byggd 1971 med smart planlösning om 150 kvm och mycket genomtänkt känsla + förråd på 15 kvm. Låga driftskostnader genom bergvärme installerad 2017. Villan har genomgripande renoverats och befinner sig i ett gott skick! Detta är huset för dig som uppskattar yta, önskar plats för alla eller har en stor familj. Här finns fina flera sällskapsytor med två stora terrasser ute och stort vardagsrum inne. Huset har 4 sovrum och två badrum samt gäst wc. Rymligt umgängeskök med arbetsytor för matlagningsintresserade familjen. Trivsam matplats vid stora fönster med plats för stora sällskapen. Utsikten är lugn och utan insyn. Det rymliga köket med direkt access till den soliga uteplatsen och grönskan. Till vänster från hallen ligger det fina vardagsrummet med kaminen för avkopplande stunder med familjen. Rummet har en skyddad utsikt till framsidan och går att dela av till ett extra sovrum. Till höger i hallen möter du en helkaklad modern gäst wc med fönster och spotlights i taket. Vidare i den stora hallen så startar tre bra sovrum i fil med god förvaring, moderna väggar samt eklaminatgolv. Via köket når du sovrum nr 4 vilket idag är master bedroom. Här har vi utsikten till den gröna trädgården, inbyggd klädkammare samt stor garderob med god förvaring. Gott om yta för extra möblering. Vidare når vi den toppmoderna nyrenoverade tvättstugan med extra duschplats. Flera fönster ger rummet ett fint ljus. Familjens badrum hittar du vägg i vägg och ingång från den välplanerade pysselhörnan/arbetsplatsen vid köket. Rummet har helkaklade väggar, badkar för dig som uppskattar avkopplingen. God förvaring i skåp och hyllor, fräscht porslin samt ljus våtrumsmatta. Underbar utsikt över grönskan och en sjöglimt högts uppe på tomten. Slående vackert på sommarn och den givna samlingsplatsen för släkt och vänner.

ÖVRIGT. Den lättskötta tomten om 1290 kvadratmeter har ett fantastiskt läge i området och är perfekt för familj som önskar koppla av då helgledigheten har infunnit sig med en lättskött mycket insynsskyddad trädgård för dig som önskar ett mera privatliv! Är prioriteringen att njuta av många timmar i en skön solsäng och att skapa goda middagar i kök och på grill har man hittat rätt! Här finns även utrymme för diskret placering av den efterlängtade studsmattan. Ett äppelträd, ett ?äkta? fläderträd, bärbuskar, hallon smultron rabarber ger extra guldkant på goda fikastunder och efterrätter. Med ett kort promenadavstånd till ängar och bryggor för bad och promenader helt utan inslag av biltrafik. Tomtens sluttande parti lämpar sig för den trädgårdsintresserades egna odlingar, med terrassering ges även möjlighet att förvekliga inköpet av ett växthus för odling av mer exotiskt! Ytterligare vardagslyx är det korta promenadavståndet till förskolor, skolor och Ekerö centrum med en mångfald av butiker och kommunikationer vilket gör vardagspusslet lätt att lägga. Närlunda båtklubb vid Tranholmen erbjuder båtplatser för den som uppskattar sjölivet. Välkommen till Harvägen 5A i populära Närlunda!

Grund: Huset är dränerat 2005 - 2006 med en ny dräneringsslang runt hela samt samt en grusbädd. Inga problem har noterats med dräneringen, typ stående vatten runt huset enligt säljaren.
Fasad: Trädetaljer utvändigt målades ca 2017, arbetet är utfört av säljaren.
Fönster: Fönster är utbytta 2018, till nya 3 glas isolerglaskassetter.
Tak: Taket är omlagt 2008 med falsat plåttak. Arbetet är utfört av fackman.
2023 lades nytt yttertak på förrådet, omläggningen utfördes eftersom det uppstod ett läckage. Arbetet är utfört av fackman, delar av råspånten byttes ut.
Våtrum: Dusch/tvättstuga är renoverat 2021, arbetet är utfört av fackman och kvalitetsdokument finns på plats.
2021 drogs ett avlopp in till pannrummet samt lades ny plastmatta på golv, arbetet är utfört av fackman.
Radon: Radonmätning från 2022-03-18 med ett årsmedelvärde på 110bq/m3 luft.
Ventilation: Inomhusventilationen upplevs fungera bra.
Ny frånluftsfläkt på taket monterades ca 2005.
Ventilationen är rensad/rengjord för ca 5 år sedan.
El: Elen är från byggåret, delar av elen är utbytt i samband med renoveringar. Jordfelsbrytare finns installerat.
Värme: Ny bergvärmepump installerades 2017. Braskamin.

NÄROMRÅDET:
- Underbart läge med vatten och natur utanför dörren... perfekt för sköna promenader, svampplockning, fiske och möjlighet till långfärdsskridskor vackra vinterdagar.
- Med ett promenadavstånd på ett par minuter ligger den självklara samlingsplatsen för områdets badsugna: Närlundabadet med sin fina sandstrand.
- För den idrottsintresserade finns Träkvistavallen med fotbollsplan, tennisbana , badhus och isbana.
- Ekebyhovsbacken med skidlift inbjuder till slalomåkning snöiga vintrar.
- Stall med ridskolor - ett flertal inom närområdet.
- Golfbanor finns ett flertal runt om på Mälaröarna - på Ekerö, Färingsö och Drottningholm.
- Det är några få minuter till busshållplats på Närlundavägen eller 15 minuters gångpromenad till Ekerö Centrum med livsmedelsbutiker, café och restaurang, apotek samt ett flertal småbutiker.

KOMMUNIKATIONER:
Till busshållplatsen på Närlundavägen promenerar man på ett par minuter.
På Ekerövägen passerar samtliga Mälaröbussar - resväg till Brommaplan: 13-15 minuter.
Närmsta busshållplats är Oxberget, går även de till Brommaplan, precis som ute vid Närlundavägen.

FÄRJA - till Slagsta, bilavstånd ca 7 minuter.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
Ett flertal förskolor finns i närområdet.
Närlundaskolan: här går barnen från 6-årsverksamheten t.o.m. årskurs 5.
Tappströmsskolan: här går barnen från årskurs 6 t.o.m. årskurs 9.
Birkaskolan - här bedrivs Montessori-pedagogiken från förskoleklasser t.o.m. åk 9.
Mälaröarnas Waldorfskola F-9 finns på Drottningholm.

Boka visning

  • Anmäl dig gärna till visningen så kan jag hålla dig uppdaterad med alla info. Mvh, Åsa Belin

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Ekerö Närlunda, Ekerö

Harvägen 5A

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.