Djursholm, Djursholm

Surtvägen 3

Såld
  • 5 rum
  • 156 + 132 kvm
  • Villa

Pepparkakshuset bakom granhäcken

Området kring Djursholms Ösby, där Surtvägen ligger, började bebyggas kring 1910. Den ursprungliga bebyggelsen är sammanhållen med liknande fasadmaterial, färgsättning och brutna sadeltak. Området betraktas som särskilt värdefullt ur kulturhistorisk synpunkt.

Villan på Surtvägen 3 är uppförd 1925 i två plan med källare och vind. Planlösningen är i princip densamma som vid byggåret. Entréplanet består av vardagsrum och matsal i fil. Matsalen förbinds med köket genom en serveringsgång. På det övre planet finns en möblerbar hall samt tre bra sovrum och badrum. Mycket goda förvaringsmöjligheter både på vind och i källare. I källaren finns dessutom en stor tvättstuga och ett hobbyrum med plats för pingisbord.

Helt insynsskyddad trädgårdstomt med en tät granhäck mot gatan. En av äppelträd kantad allé leder upp till huset. Fina plana gräsytor och rabatter med pioner, liljor och kaprifol. Vildvin vid entrétrappan. Syrenbuskar och ölandstok.

Detaljplanen som gäller för området medger att 1/8-del av tomten får bebyggas, vilket innebär det finns en stor outnyttjad byggrätt.

På Surtvägen bor man nära både förskolor och skolor (Heimdalsvägens Förskola resp Ösbyskolan (åk 0-3)/Vasaskolan (åk 0-6) och Viktor Rydbergs Samskola (åk 7-9) & Gymnasium Mycket goda kommunikationer till stan tack vare närheten till Roslagsbanans station Djursholms Ösby, där alla tåg stannar. Även nära till busshållplats på Vendevägen och bussen till tunnelbanan vid Mörby Centrum. På andra sidan Vendevägen ligger Ösbysjön, som är en uppskattad tillgång. Här kan man bada på sommaren, åka skridskor på vintern och promenera i närmiljön hela året runt.

Mer om mäklarna