Brännö, Brännö

Husviksvägen 10

Såld
  • 6 rum
  • 146 kvm
  • Villa

RYMLIGT HUS PÅ ATTRAKTIVA BRÄNNÖ

RYMLIGT HUS PÅ ATTRAKTIVA BRÄNNÖ - en levande skärgårdsö. Huset ligger nära både skola, förskola, affären och båten. Villa med fyra sovrum, stort allrum som kan delas av och bli fler sovrum, vardagsrum och kök. Både badrummet på entrévåningen och tvättstugan renoverades 2014 respektive 2015.

Med båt från Saltholmen tar det knappt 20 minuter att åka hit. Det är bilfritt men flakmoppar är en vanlig syn och cyklar finns att hyra vid Brännö Rödsten.
Brännö är en levande skärgårdsö i södra delen av Göteborgs skärgård med cirka 900 bofasta invånare. Sommargästerna började inta ön på 1930-talet och numera är pendlarna i klar majoritet. Viskompositören Lasse Dahlqvist har gjort ön känd genom sina visor och vill du uppleva den klassiska dansen på Brännö brygga tar du båten till Husvik på sydvästra sidan. Från berget vid den gamla lotsutkiken, på öns högsta punkt, har du utsikt från Vinga till inloppet till Göteborg. De små husen och de smala vägarna ger ön ett pittoreskt intryck. Badplatser finns det gott om, vid Ramsdals badplats, nära Husvik finns en barnvänlig strand med klippor och hopptorn samt toaletter. Från Rödsten är det cirka en kilometer till badplatsen Gröna Vik där det finns sandstrand och bryggor.
På Brännö finns affär med post, restaurang, bageri, café, handelsträdgård och kyrka. På Brännö Värdshus/Pensionat Baggen kan du äta gott och även övernatta om du så önskar. I Rödsten finns ett småbåtsvarv med restaurang och bar och i Husvik hittar du Café Brännö Brygga, beläget alldeles intill den berömda dansbryggan. Nära värdshuset finns Brännö Yoga Studio,och vill du lära dig mer om Brännös historia ska du inte missa det lilla charmiga hembygdsmuseet mitt på ön.

En härlig promenad bort finns naturreservatet på Galterö dit man tar sig via en fin liten stenbro och härute betar fåren fritt.

Musik- och föreningslivet är aktivt och Brännö är en musikens och visans ö. Året runt finns det alltid något i musikväg att ta del av, allt ifrån visfestivaler och revyer till Brännö Rundgång, där flera trädgårdar mitt på ön öppnas upp med musik och dans.

Mer om mäklarna