Brännö, Brännö

Strussnäsvägen 3

Såld
  • 2 rum
  • 35 kvm
  • Villa

Charmigt hus vid havet på Brännö - En idyllisk oas på Strussnäsvägen 3!

Nu har vi det stora nöjet att presentera ett charmigt hus med kanonläge på härliga Brännö. Husets renoveringsbehov gör det möjligt att få sätta sin alldeles egna prägel! Närheten till vattnet är ett faktum och tomten har ett kanonläge med begränsad insyn.

Huset består av rymlig hall, badrum med duschkabin, wc och handfat, allrum med utrymme för soffa, soffbord, tv-möbel, byrå med mera, sovrum med garderober och kök med en liten matplats och härlig utsikt! På tomten finns även en mindre extrabyggnad för möjlighet till fler sovplatser. Tack vare läget når solen tomten i stort sett hela dagen! I dagsläget används huset som sommarbostad men med renovering går det givetvis att bo i och nyttja året runt. Besiktningsprotokoll finns.

Brännö har idag ca 900 åretruntboende. Sommartid flerdubblas befolkningen då ön har bra kommunikationer med fastlandet. Ön erbjuder en trygg och harmonisk miljö att bo i både för barnfamiljer och andra. Här finns riktigt bra förskola och skola vilket självklart attraherar barnfamiljer som flyttar ut hit i allt större antal. Ön har en trevlig affär med post samt café, genuint värdshus, pensionat, handelsträdgård och ett småbåtsvarv med restaurang och bar. Till helgen köper man färsk fisk och nyfångade skaldjur vid kaj eller i affären. Lasse Dahlqvist som levde här, har gjort ön känd genom sina visor. Även idag har ön gott om egna artister. Dessutom anordnas ofta dans och uppträdanden, bl a på Brännö Brygga.

Badplatser finns det gott om på ön. På badrocksavstånd ligger en härlig badplats med liten sandstrand och badbrygga med stege. Vid Ramsdals badplats, nära Husvik finns en annan barnvänlig strand med klippor och hopptorn samt toaletter. Föreningslivet är aktivt och de flesta intressen tillgodoses. Sommartid är idrottsverksamheten igång med bland annat fotboll, simning, tennis, segling och inte minst rodd i tiohuggare och allmogebåtar. På ön finns också
två yogastudios med lite olika inriktning som ger yogalektioner flera gånger per vecka året om såväl dag- som kvällstid. Dessutom finns det en aktiv kör och en filmstudio som anordnar visningar och en årlig filmfestival. Vill man istället promenera, jogga eller naturvandra finns många trevliga vägar och stigar. Till den obebodda grannön Galterö som är naturreservat med fridfullt betande får kan man ta sig via en fin stenbro.

Mer om mäklarna