Östansjö, Bergshamra

Lilla Vaxtunavägen 24

  • 3 rum
  • 83 kvm
  • Villa
Högstbjudande 3 595 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Få en egen oas av lugn i detta nybyggda arkitektritade hus vid en egenanlagd blomsteräng .

Varmt välkommen till Bergshamra och Lilla Vaxtunavägen 24, vackert beläget vid Vaxtunasjön och den idylliska Roslagsnaturen. Med närhet till Bergshamras/Norrtäljes bekvämligheter är detta ett drömläge för dig som vill bo mitt i naturen och samtidigt granne till stadslivet.

Huset är nybyggt, arkitektritat och platsbyggt med utsökta materialval exempelvis är ytterpanelen av sibirisklärk, innerpanel av ukrainsk kvistfri plywood och materialvalen har gjorts utifrån hållbarhetstänkande och estetik.

Varför inte ett växthus, biodling eller hönsgård på tomten - det finns oändliga möjligheter att forma ditt trädgårdsparadis och till viss del bli självförsörjande på grönsaker, bär och frukt. I den intill liggande skogen finns gott om vilda bär och svampar.

För dig som har behov ytterligare utrymmen finns möjligheten att exempelvis bygga en friggebod och ett Attefallshus, eller varför inte en egen bastu?

Omgivningarna är väldigt tilltalande med skog, ängar och sjön inpå knuten med många promenadmöjligheter. Längs Lilla Vaxtunavägen finns det ett antal fastigheter som bebos året runt, vilket innebär bl.a. att vägarna plogas vintertid.

Husets standard och planlösning.
Huset är ett åretrunthus som har en öppen planlösning med ett vardagsrum och kök med en takhöjd på hela cirka 5,5 m. Längs den södra, östra samt norra sidan av huset finns ett stort sammanhängande trädäck på sammanlagt drygt 100 kvm i sibirisk lärk. Ut med däcket finns ett stort glasparti som skapar ljus och rymd i huset. När du kommer in i huset möts du av en stor välkomnande hall med plats för förvaring. Rakt fram sätt från hallen finnsett stort fönsterparti ut mot altanen. Till vänster om hallen finns en rymligt master bedroom med plats för garderober. Till höger finns det spatiösa vardagsrummet med den värmande kaminen och köksavdelningen. Köket har all utrustning du kan behöva. Den öppna planlösningen bjuder intill umgänge och fest. Mellan köket och hallen finns badrummet som är utrustat med duschhörna, handfat, förbränningstoalett och är förberett för en tvättmaskin. Från hallen går det en trappa upp till loft/övervåningen, vilket är öppet ner. '

Tomten
Tomten är i dagsläget till största del en vacker naturtomt med växtlighet, träddungar och buskar. Det finns även en gräsmatta på framsidan av tomten och här finns även goda parkeringsmöjligheter. Tomten är på hela 2 135 kvm.

Huset är placerad på den övre delen av tomten, vilket gör att finns plats för odling, fest, spel och lek på tomtens södra del. Fastigheten är belägen utanför detaljplanerat område. Vid bygglov och bygganmälan ska detta göras till kommunens byggnadsavdelning och det gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). Det är dock alltid säkrast att kontrollera med byggnadsnämnden innan byggnation.

När du köper ett nybyggt hus som detta, är fastigheten befriat från fastighetsavgift i femton år från det att huset är klart (2022), vilket innebär att du sparar flera sköna tiotusenlappar (med de regler som finns idag).

Närområdet
Det finns även två kommunala bad i närheten av fastigheten Morabadet cirka 9,7 km (cirka 15 min. med bil) och Gunnsjön cirka 7.7 km (cirka 11 min. med bil). Morabadet ligger vid havsviken och med anslutning till Östersjön i närheten finns båtplats och bryggor.

Från huset är det nära till havet och om man har tillgång till egen båt kommer man snabbt ut i skärgården och Furusund.

Från fastigheten är det endast cirka 7,7 km (11 min med bil) till gemytliga Bergshamra. I Bergshamra finns det vårdcentral, Länna skola från förskoleklass till årskurs 9, ICA-butik (ombud DHL, Bring, Postnord, Systembolaget), bensinstation, byggvaruhus, båtförsäljning och - service.

Till Norrtälje är det cirka 2,3 mil (cirka 28 minuter med bil). Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, H4-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m.

Åkersberga är cirka 2,66 mil (cirka 33 min med bil) från fastigheten. Här finns också stort utbud av affärer och kommunal service.

Till storstaden Stockholm är det lite drygt 5 mil och tar cirka en timma med bil.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva lantliv åretrunt på pendlingsavstånd till Stockholm (cirka 5 mil) och nära Norrtälje (2,3 mil) med sitt stora serviceutbud.

Detta hus måste upplevas för att komma till sin rätt.

Varmt välkommen på visning. Kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand vid frågor.

Boka visning

  • Välkomna på visning. Var vänlig och anmäl er på SkandiaMäklarnas hemsida.

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Östansjö, Bergshamra

Lilla Vaxtunavägen 24

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.