Länna, Bergshamra

Galoppbacken 9

Såld
  • 3 rum
  • 59 kvm
  • Villa

Välskött hus i populära Enviken med närhet badsjö och havet, cirka 5 mil från Stockholm.

Nu har ni möjligheten att förvärva ett välskött hus i populära Enviken med närhet badsjö och havet endast cirka 5 mil från Stockholm. I området finns en 25-metersbassäng, en barnpool, boulé-, tennis- och fotbollsplan. Fastigheten är anslutet till kommunal VA-nätet och lämpar sig för åretruntboende.

Välkommen till vackra, naturnära Enviken och Galoppbacken 9. Här bor ni nära naturen, bad, sjöar och havet. Fastigheten tillhör Envikens samfällighetsförening som består av totalt 468 fastigheter. Det finns både permanent- och fritidsboende i området, vilket göra att vägarna plogas vintertid. Området är väldigt välskött och har en heltidsanställd som sköter och underhåller området. Föreningen erbjuder ett antal fritidsaktiviter och har förutom en 25-meterspool och en barnpool även en bastu och en samlingslokal som kan hyras av föreningens medlemmar. Till föreningen hör också badstrand med brygga i Bergshamraviken, motionsspår, lekplats vid solrundan, båtklubb som erbjuder båtplatser till föreningens medlemmar, tennis- och boule-bana. Samfällighetsföreningen äger 137 ha skog och ängsmark.

Husets standard och planlösning.
Huset har en öppen och välkomnande planlösning med stora fönsterpartier i söder.
När vi kommer in i huset möts vi av en trevlig hall, direkt till höger ett sovrum lämpligt för en våningssäng, lite längre in till höger finns ett sovrum med plats för dubbelsäng. Rakt fram sett från hallen finner vi badrummet med dusch, handfat wc, tvättmaskin och varmvattenberedare.
Till vänster om hallen finns den fina och generösa storstugan med en braskamin med fläkt, vilken är en bra värmekälla.
Det traditionella köket är integrerat med storstugan. Från storstugan har man utgång till ett generöst inglasat uterum med infravärme och från uterummet når vi altanen som har söderläge. Huset är på 59 kvm och är anslutet till kommunalt vatten och avlopp. I dagsläget är fastigheten inte anslutet till fibernätet, men fiber är framdraget i gatan utanför fastigheten. Fiberkabel är nergrävd i marken mellan huset och anslutningspunkten så det går även att ansluta till fiber.

Övriga hus
På tomten finns ett gästhus på cirka 10 kvm för övernattande gäster.
För förvaring av trädgårdsredskap och ved finns även en förrådsbyggnad.

Tomten
Den vackra kuperade trädgårds- och naturtomten ligger högt i området och är på 1 279 kvm. Den erbjuder gräsmatta, blommor, blåbärsris och berghällar.
På framsidan finns en parkeringsplats för flera bilar och gräsmatta vilken lämpar sig för odling och lek. På baksidan av tomten finns det berghällar och här har man en vacker utsikt över omgivningarna. Huvudbyggnaden är placerad på mitten av tomten. Högsta tillåtna byggnadsarea per fastighet är 200 kvm enligt detaljplanen. Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). När det gäller byggnation är det alltid säkras att kontrollera med kommunens byggnadsavdelning.

Närområdet
Det finns även två kommunala bad i närheten av fastigheten, Morabadet cirka 6,3 km bort (cirka 10 min. med bil) och Gunnsjön cirka 4,3 km bort (cirka 7 min. med bil). Morabadet ligger vid Bergshamraviken med anslutning med Östersjön.
Från huset är det nära till havet och har ni tillgång till egen båt kommer ni snabbt ut i skärgården och Roslagens fina öar såsom de vackra öarna Löparö, Hemmarö, Ängsö med sin vackra nationalpark, Yxlan och Blidö. Längre ut finns Furusund med trevliga gästhamnar med ökrogar, båtmackar och mycket mer. Har ni inte tillgång till egen båt finns det sjötaxi och flera båtar att hyra eller varför inte ta Waxholmsbåt ut i Roslagens skärgård eller färjan över till Åland.

Roslagen har ett rikt naturliv med svamp och bär i skogarna omkring fastigheten.
Här bor ni nära skärgården på landet i ett kulturlandskap och nära till Stockholms storstadspuls.

Från fastigheten är det endast cirka 4 km (5 min med bil) till gemytliga Bergshamra. I Bergshamra finns det vårdcentral, Länna skola från förskoleklass till årskurs 9, ICA-butik (ombud DHL, Bring, postnord, Systembolaget), bensinstation, byggvaruhus, marina, båtförsäljning och -service. SL-buss 620X finns cirka 400 m från fastigheten.

Till Norrtälje är det endast cirka 1,8 mil och cirka 20 minuter med bil från huset. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer tex: ICA, Coop, Willys, Lidl, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, 4H-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, bio, museum, butiker m.m.
Åkersberga är cirka 2,7 mil (cirka 30 min med bil) från fastigheten. Här finns också ett stort utbud av affärer och kommunal service samt pendlingsmöjligheter till Stockholm city.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året runt på pendlingsavstånd till Stockholm (cirka 5 mil) och nära Norrtälje (1,8 mil) med sitt stora serviceutbud.
Ta chansen att förgylla tillvaron i rofylld Roslagsmiljö.

Varmt välkommen på visning, kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand vid frågor.

Mer om mäklarna