Kila, Ålberga

Kila Brink 1

Såld
  • 5 rum
  • 162 kvm
  • Villa

Mysig gård i Kiladalen

Varmt välkommen till Kila Brink 1 med magiskt läge på den sörmländska landsbygden.
Här finns alla möjligheter för den som vill bo lantligt med närhet till E4:an och Nyköping.

I ljuvliga Kiladalen med avskilt läge vid skog med fina siktlinjer över fält välkomnas ni till Kila Brink 1 som ligger i det böljande sörmländska landskapet. Bostaden är fördelad på två plan med 162 m² med en spännande planlösning där byggnaden byggdes om till bostad 1993. Övre plan inreddes 2016 till boyta med ett ljuvligt vardagsrum och två sovrum. Här finns plats för ytterligare sovrum om det skulle krävas. Huset erbjuder just nu 5 rum och kök varav 3 sovrum. 2013 installerades bergvärme och fiber. På fastigheten finns även uthus/dubbelgarage, förråd med virkesställ och en verkstad om ca 40 m². Nuvarande ägare har haft 2 hästar i lösdrift i byggnaden med virkesställ. Idag finns ett arrendeavtal tecknat, som löper till november 2024, på grannfastigheten på knappt 4 hk som kan användas till betesmark. Möjlighet att överta detta avtal finns. Utöver detta så finns en stor gräsmatta för lek och odlingsmöjligheter. I trädgården finns bland annat körsbärsträd, pioner, vinbärsbuskar, spireahäck, schersmin och rhododendron. Fastigheten är omgiven av skog och en mindre bit ängsmark som hör till.

Säljaren berättar:
Mitt i vackra Kiladalen i slutet av grusvägen ligger denna pärla.
Tillsammans med kvällssolen avnjuts måltiderna på den välbyggda altanen med närmast oändlig utsikt över åkrar och rapsfält.
Övervåningen har fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönstren som ursprungligen kommer från Grand Hotell. Stort vardagsrum med rymlig takhöjd, våningen innehåller även 2 mysiga sovrum med snedtak.
Fastigheten erbjuder också stort utrymme för exempelvis verkstad i anslutning till huset. Det finns ett stort garage med plats för 2 bilar.
Trädgården är stor och öppen men innehåller både fruktträd, pilträd, bär och prydnadsbuskar..
Det finns oändlig plats för den odlingsintresserade och möjlighet till djurhållning som exempelvis hästar eller får.
Fastigheten innehåller också en ekonomibyggnad med mycket virke.
Grannarna är toppen och vyerna storslagna.
Det tar inte mer än några minuter att ta sig ut på E4:n med närhet till Stockholm, Nyköping och Norrköping.
En promenad in i fastighetens skog som bara ligger ett stenkast från entrén.

Mer om mäklarna