Klövsjö, Vemdalen

Lupusvägen 7

  • 1 229 kvm
  • Tomt
Högstbjudande 1 395 000 kr

30 höjdmeter från SOLTOPPEN ski in ski out tomt 1 295 000 kr

Solbacken ski in / ski out och nära till allt i Sydväst läge!

Generös storlek på hela 1 299 kvm

BERG KLÖVSJÖ 5:686, på Solbacken har ski in/ski out-läge både för längd och alpint. Här har du en fantastisk utsikt från ditt fjällhus och närhet till kalfjället för milsvida fjällturer. För dig som gillar längdskidåkning är det bara att ta på sig skidorna och åka ut i spåret. Anslutningsspåret som ligger strax ovanför tomten tar dig snabbt Solliften och tunnelliften som tar dig till Katrina-Klövsjös skidområde eller Storhognas eget skidområde. I Storhogna/Klövsjöfjäll finns det totalt 14 liftar och 21 nedfarter att välja på. En kort bil- eller busstur bort finns Vemdalsskalet och Björnrike med sammanlagt 20 liftar och 34 nedfarter.

I Solbacken ligger tomterna i sydvästläge med bra solexponering.
Det här är en plats att trivas på, helt enkelt.

Vad får jag bygga?
Tomten får bebyggas med högst 140 kvm byggarea på en friliggande huvudbyggnad och 60 kvm för en komplementbyggnad ( t.ex. garage). Huvudbyggnaden får innehålla högst två (2) lägenheter.

Den tillåtna nockhöjden är 7,8 meter över befintlig marknivå, beräknad på markens ursprungliga medelhöjd runt huset. Det ger möjlighet att bygga hus i ett plan med loft. Byggnadshöjden för komplementbyggnad/er är 3,5 meter. Byggnader får inte placeras närmare tomtgräns mot granne än 4,5 meter.

Val av hus
Grundläggande är att huset ska smälta in i naturen, såväl på sommaren som på vintern. Huset skall anknyta till Jämtländsk byggnadstradition med modifierade detaljer. Därför ska huset ha en fasad av trä, som ska målas i dova färger. Takbeläggningen ska vara matt svart eller grå. Taket ska ha en taklutning på mellan 25 och 35 grader. Skälen till detta är såväl estetiska som praktiska. Du bygger i en snörik trakt, där 1?1,4 meter snö kommer att belasta taket. Det ställer stora krav på den bärande konstruktionen. Taklutningen gör det också lättare att skotta taket, om det ändå skulle behövas.
När vi ändå är inne på snömängder kan det vara bra att tänka på att det ska finnas plats för snöupplag på tomten för parkering och gångvägar till huset.

Tomtpriset inkluderar inte anslutningsavgifter för vatten, avlopp och el som tillkommer med ca 130 000 kr.

Länk till säljarens hemsida https://www.storhognafjallby.se/omrade/solbacken-ski-in-ski-out-och-nara-till-allt/?karta

Intresseanmälan

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Fakta

Bilder

Klövsjö, Vemdalen

Lupusvägen 7

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.