Limhamn, Limhamn

Järnvägsgatan 53

  • 610 kvm
  • Kontor
Högstbjudande 13 000 000 kr

Företagshus centralt i Limhamn nu till salu!

Nu saluförs ett spännande företagshus på Limhamn med väletablerade hyresgäster som står redo att förvaltas vidare eller utvecklas ytterligare för fler ändamål. Företagshuset är beläget mitt i pittoreska fiskesamhället Limhamn som ofta benämns som en "stad i staden". Limhamn är idag en av de mest framträdande och attraktiva stadsdelarna i Malmö för såväl näringsliv, handel som för de boende. Den omedelbara omgivningen består av "Viängen", flerbostadshus, friliggande villor, gathus, vårdenhet, privata fastigheter och infrastruktur. Företagshuset är situerat på behändigt avstånd till service och handel i närbelägna centrum samt även till Annetorps expansiva kontors- och industriområde.

På den 728 m² stora fastigheten vilar ett synnerligen formidabelt tegelhus från mitten av 1930-talet med en framträdande portentré på huskroppens entrésida, spöjsade fönster, franska balkonger och takkupor samt fasad av röd handslagen tegel som gifter sig med de röda plåtdetaljerna och det enkupiga takteglet. Huskroppen är fördelad på två plan med inredd vind och en användbar källarvåning där även husets värmecentral är belägen - en fjärrvärmeanläggning. Utmed Järnvägsgatan finns god tillgång till parkering och via portentrén når man det inhägnade gårdsplanet med bil där det finns yta att anlägga uppställningsplatser för flertalet fordon. Den gällande detaljplanen tillåter att byggnadens tre våningsplan inreds för bostadsändamål samt även möjligheter att uppföra ett annex eller dylikt på delar av gårdsplanet. I dagsläget är fastigheten taxerad som typkod 325 - Hyreshusenhet, lokaler med långvariga hyresgäster.

Interiören är minst sagt lika imponerande. På varsin sida om portgången finns entréer som leder till entréplanet där två separata kontorsavdelningar är belägna med toaletter och pentryn. I norra gaveln finns även trapphuset som leder upp till kontorslokalerna på andra våningsplanet och hela vägen upp till det inredda vindsplanet. I södra gaveln finns på entréplan i tillägg en servicetrappa som leder ned till källarplanet. Från servicetrappan i södra gaveln och trapphuset i norra gaveln finns även dörrutgångar för passage till trädgårdssidan i väster.

Samtliga våningsplan ovan källarplanet har ursprungligen varit inredda för bostadsändamål med tillhörande förrådsrum beläget på källarplanet och kontoriserades först 1979. I samband med kontoriseringen förseddes entréplanet och andra våningsplanet med mekanisk frånluftsventilation. Sedan kontoriseringen har fastighetens fönster, eldrivna fönstermarkiser, säkerhetsdörrar, plåtdetaljer och ytskikt uppdaterats regelbundet till att idag vara i väldigt gott skick. Därutöver har vindsplanet försetts med FTX 2013, taket kompletterats med takplattor 2017 och fiber från Telia installerats.

Fastigheten har under sina 89 år huserat både hyresbostäder och lokala företag på Limhamn. Här ges ett sällsynt tillfälle att förvärva en mångsidig fastighet intill goda kommunikationer, service och näringsliv.

SkandiaMäklarna kommersiella välkomnar dig/er på visning!

Intresseanmälan

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Fakta

Bilder

Limhamn, Limhamn

Järnvägsgatan 53

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.

Pågående budgivning

Kontakta mäklaren för information om budgivningen.