Norra Råda, Norrtälje

Rådavägen 182

Såld
  • Gård

Idyllisk gård/hästgård vackert belägen med sjöutsikt i Norra Råda

Ett unikt läge att förvärva en gård med sjötomt mot Rådasjön. Fastighet är på hela 3,3693 hektar, till största delen betesmark. Gården är lämplig som hästgård, för djurhållning och odling av diverse grödor. På fastigheten finns ett charmigt bostadshus på 150 kvm och en större ladugård på 259 kvm.

Välkommen till Rådavägen 182. Denna charmiga gård med strandtomt och sjöutsikt mot Rådasjön som är en badvänlig sjö. Fastigheten är belägen i Norra Råda i en trevlig liten by med äldre bebyggelse. Här befinner ni er i Roslagens vackra jordbrukslandskap. Fastigheten är på hela 3,3693 hektar och marken är ett skifte varav cirka 2 500 kvm utgörs av trädgårdstomt och övrig mark är idag betesmark men lämpar sig även för odling. Gården är lämplig som hästgård, för djurhållning och odling av diverse grödor. På fastigheten finns ett charmigt bostadshus på 150 kvm, en större ladugård på 259 kvm, ett garage, en friggebod och jordkällare.
Det finns en trevlig badplats endast cirka 500 meter från fastigheten. Närmaste större samhälle är Älmsta cirka 8 km från fastigheten.
Här finns möjlighet att skapa ert eget paradis med hästar, får, kor, höns och odlingar i ett mycket tilltalande och vackert landskap.

Huvudhusets standard och planlösning.
Huset är ett 1 ½-planshus på 150 kvm. Från entrén kommer ni in i en rymlig och välkomnande hall. Till höger om hallen finns det stor, ljusa köket med matplats. I köket finns det gott om arbetsytor och det är utrustat med spishäll, ugn, nyare diskmaskin, kyl och frys. Dessutom finns det en klassisk vedspis i köket som fungerar både för uppvärmning och matlagning. Till vänster om hallen finns det rymliga vardagsrummet. En del av vardagsrummet går att göra om till ett sovrum. Rakt fram från hallen finns ett stort allrum/sovrum. Det går att slå ihop allrummet och vardagsrummet för att skapa ett ännu större vardagsrum. Innanför allrummet finns ett rymligt helkaklat badrum utrustat med duschhörna, tvättställ och vattentoalett. Intill badrummet finns den stora tvättstugan utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. I tvättstugan står också bergvärmepumpen. Det finns även en grovingång till tvättstugan lämplig för smutsiga hundar och barn.
Övervåningen nås genom en trapp från hallen. Här möts man av ett större rum med vacker utsikt över gården. Detta rum kan exempelvis användas som kontor/tv-rum. Till vänster finns ett rymligt sovrum med fönster i öster och utgång till balkongen i söder. I den högra delen av övervåningen finns ytterligare ett sovrum även detta rum rymmer en dubbelsäng. Mellan de båda sovrummen finns ett badrum utrustat med duschhörna, tvättställ och vattentoalett. Det finns även tre kattvindar på övervåningen, vilka är lämpliga för förvaring.
Från flera av husets rum är sjöutsikten fantastisk.
Huset har en härlig och skyddad uteplats i söderläge med sjöutsikt.
Huset värms upp via bergvärme vilket ger en låg driftskostnad. Huset är energi deklarerat och har klass B, vilket är att anses som mycket bra. För ytterligare sänka driftskostnaderna kan man installera solpaneler på ladugårdstaket. Bredband finns i området men fastigheten är inte anslutet.
Det finns totalt fyra brunnar på fastigheten varav en djupborrad dricksvattenbrunn och ett borrhål för bergvärme.

Ladugården
På marken finns en större ladugård på 259 kvm med en stor höskulle. I den östra delen av ladugården finns den stora lösdriften med murade väggar. Lösdriften är lämpad för hästar, får och kor. Den går också att använda som garage/maskinhall. I ladugården finns det ytterligare utrymmen lämpad för djur. Ladugården har indragit vatten och el.

Garage
Det finns ett mindre kallgarage bestående av två enheter, en garage- och en förrådsdel.

Jordkällare
En klassisk jordkällare med plats för förvaring.

Friggebod

Marken
Totalt är marken på 3,3693 hektar, vilken utgörs av 2 500 kvm trädgårdstomt med Ornäsbjörkar och vackra buskar. Den fina trädgårdstomten lämpar sig för både odling, spel och lek. Övrig mark är till största del i dagsläget betesmark. Det är en strandtomt med gräns mot Rådasjön. Det går att utveckla stranden ytterligare och skapa en fin strand.

Fastigheten ligger inte inom detaljplanerat område. Detta gör att det finns stora möjligheter att utveckla fastigheten.

Närområdet
På promenadavstånd cirka 500 m finns en fin badplats.

I Älmsta (cirka 8 km från fastigheten) finns det mesta man kan behöva. Älmsta Centrum erbjuder välsorterad ICA Supermarket, apotek och restauranger, bank, vårdcentral, tandläkare, hundtrim, bygghandel, färgbutik, båtaffär, möbelaffär, minigolf, lekplats, skola 1-9 och förskola.

I Gåsvik (cirka 4 km) finns populära Edblads som har restaurang, affär och lekplats för barn.

Till Norrtälje är det cirka 2,4 mil från fastigheten. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, 4H-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker, café m.m.

Till Stockholm är det cirka 9 mil.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet året om på lämpligt avstånd till Stockholms pulsen.

Ta chansen att förgylla tillvaron med en egen gård/hästgård i en rofylld landsbyggsmiljö. Här finns det verkliga lugnet långt från storstadens stress men ändå nära storstaden. Du kan till viss del bli självförsörjande på grönsaker m.m.

Fastigheten är besiktigad och säljs med friskrivningsklausul. För tillgång till besiktningsprotokollet och information om friskrivningsklausul var vänlig kontakta mäklaren.

Detta unika objekt måste upplevas.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand.

Mer om mäklarna