Västra Bor, Lindesberg

Västra Bor 311

Såld
  • Gård

Gårdsidyll beläget på höjd med gångavstånd till bad - och båtplats i Borsån! 6HA mark!

Varmt välkomna till Stjärnfallet!

På höjden med utsikt över nejderna ligger denna unika gård. Här bor man i en unik inramning där en vacker boendemiljö med gedigna materialval lirar med praktiska lösningar och ge en unik hemmiljö med det lilla extra. Uppvärmning via bergvärme med golvvärme genomgående i alla boytor samt i biytor vilket ger hög komfort i i såväl bostad som gästlägenheten, förråd och garage. Boytorna fördelar sig över kök, vardagsrum, 4 sovrum samt dubbla badrum ,groventré och en stor välkomnande hall. Gästlägenheten har separat badrum och pentry och lämpar sig även som generationsboende eller varför inte en vrå för hobbyintresset eller egna firman.

Den hästskoformade gårdsplanen erbjuder en timmrad bagarstuga med bakugn, bastu med tillhörande altanvy, en vacker och rymlig verkstadsdel, dessutom finns flera andra förvaringsutrymmen som lämpar sig till såväl förvaring som lösdrift för exempelvis får. På tomtens baksida ligger det stora växthuset med gott om plats för odling, ett skyddat och soligt läge. Här finns även hundgård med hundhus, isolerat och indragen el. Behöver man ingen hundgård är det ett utmärkt hönshus eller extra förråd.

Arealen sträcker sig över ca 6 Ha varav marken i Norr är större delen skogsparti, där nuvarande ägare lagt mycket tid på att röja upp och öppna upp ytorna, här finns gott om ved för många år framåt men också ett snålt bete och gott om skugga. Det andra partiet är beläget öster om bostadshuset, där är det ny sådd vall, en markyta som lämpar sig perfekt som betesmark för såväl häst, som får eller nöt.

Västra bor är beläget ca 6 km Öster om Lindesberg och är en idyllisk by med vacker inramning av Borsån som erbjuder bad- och båtplats dom trollska kuperade skogarna ger fina svampskogar på hösten och vackra promenadvägar.

Pendlingsavstånd:

- Lindesberg centrum ca 6 KM

- Örebro ca 4 mil

-Nora ca 2,5 mil

- Stockholm ca 20 mil

Huset är Besiktigat och dolda fel försäkrat

Varmt välkomna att boka en visningstid!

Mer om mäklarna