Särvfjället och Nysätern, Hede

Nysätern Särvfjällsvägen 78

  • 59 kvm
  • 7,27 ha
  • Gård
Högstbjudande 4 000 000 kr

Hästgård/Jaktgård/Exploateringsfastighet

Välkommen hem till Särvfjället!

Vid foten av Särvfjället ligger denna fastighet på 7,3 hektar mark. Läget är helt unikt i det att den ligger på fjället där bilvägen tar slut, här ligger restaurang Orren som är välkänd bland fjällbesökare och särskilt bland skoteråkare, ovanför fastigheten tar kalfjället vid. Utsikten mot kringliggande fjällmassiv är hissnade och bokstavligen milsvid. Du ser ända till Sonfjället och Vemdalsskalet. Ovanför gården tronar Särvfjället upp sig och lockar till att bli bestiget. Särvfjället är en plats att fascineras över och komma tillbaka till gång på gång.

Fastigheten har fram tills nyligen använts som hästgård med Islandshästridning. På gården finns ett enkelt bostadshus, stall, hölador och mindre ekonomibyggnader och förråd. Vatten och avlopp är enskilt med en nyligen borrad brunn för vatten.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område vilket innebär att särskild prövning görs vid bygglovsansökningar. För uppförande av ytterligare ekonomibyggnader krävs inte bygglov.

Från fastigheten har genom åren styckats av inte mindre är 13 fastigheter, med och utan stugor på. Stor potential finns att stycka av fler tomter att sälja eller för att själv förädla med stugor för försäljning. Många har fått upp ögonen för fjällvärlden de senaste åren och inte alla vill vara nära samhälle eller skidåkning i pist eller preparerade spår. Området är idag inte detaljplanerat.

Tre av tomterna ligger just nu ute för försäljning:
https://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMTomt/MDMwM3wwMDAwMDMxNTAxNHw1OA../objekt?utm_source=hemnet&utm_medium=referral

Möjlighet finns att köpa fastigheten HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 47:6 och de tre avstyckade tomterna till paketpris 5 500 000 kr.

Det här är platsen för dig som söker ett enskilt läge mitt på fjället men ändå vill ha service som mataffär, butiker och bensinmack i Hede endast en halvtimmes bilfärd bort. En knapp timmes bilfärd tar dig till Vemdalens Alpina skidbackar. Området Särvfjället är sedan länge välkänt bland skoteråkare och krogen Fjällorren är ett klassiskt stopp för att få något att äta mitt på fjället.
Området är dessutom mycket populärt för ripjakt.

Fastigheten ligger perfekt som startpunkt för äventyr vidare ut i fjällvärlden dit där det inte går några vägar, på skidor eller på skoter och under barmarkssäsongen till fots eller på mountainbike. Eller för att bara vara och insupa lugnet och stillheten på platsen. Detta är en plats för rekreation.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare med frågor och visningsförfrågan.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Särvfjället och Nysätern, Hede

Nysätern Särvfjällsvägen 78

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.