Nor, Gästrike-Hammarby

Hammarbyvägen 299

Såld
  • Gård

Möjlighet att uppfylla drömmar!

Välkommen till Nygårds i Nor, en gård/hästgård med anor redan från 1500 talet. Det här var en gång i tiden en av områdets största färdegård. Här var öppet dag som natt för färdefolket som under vintrarna kom över Eltebosjön, Hammarby för att sedan fortsätta över Storsjön påväg in mot Gävle (Gefle) med släden full av järn.

Idag finns här bostadshus, ladugård med stall samt ett sommarhus omgärdade av ca 45 ha mark varav ca 30 ha utgörs av skog och ca 16 ha av åker/bete. Jakt- såväl som fiskerätt hör till fastigheten.
Gårdens stall ger idag 7 st boxar för ponny/storhäst och en 1 st box passande miniatyr/shettis. Här finns gott om förvaringsutrymme och möjlighet att bygga sadelkammare.
Bostadshuset är rymligt och dess planlösning erbjuder 4 stora sovrum med möjlighet till fler, en sal med kakelugn och ett allrum med öppen spis. Köket med dess lantcharm och vedspis ger också plats för den större matgruppen. Badrum finns på de båda boplanen.
Trädgården och gården bjuder här på många möjliga favoritplatser att kunna koppla av på i sol- som skuggläge. Vad sägs om en hängmatta i den egna lilla äppellunden. Fastigheten har strandlinje mot Koppartjärnen där du finner den gamla tvättstugan och du bor med bekvämt cykelavstånd till Storsjön.

Här har du närhet till Gästrike - Hammarbys vackra bruksmiljö och natur. Förskola och skola finns i närliggande Storvik såväl som Kungsgården. I företagsamma Kungsgården finner du också gym och matvarubutik, både för familjens två- och fyrbenta. Värt att nämna är även ortens omtyckta bageri där du dagligen kan köpa ditt nybakade frukostbröd mm. samt den välbesökta glasskiosken/restaurangen.

En unik chans att förvärva en gård med fantastisk läge såväl som goda betesmarker och egen skog. Här finns alla möjligheter att uppfylla drömmar!

Film på fastigheten finner du här:
https://youtu.be/1su2ghlKkGU

Välkommen Hem!

Mer om mäklarna