Blidö, Blidö

Granövägen 98

  • 5 rum
  • 130 kvm
  • 1,93 ha
  • Lantmäteriet
  • Gård
Högstbjudande 4 687 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Exklusiv nybyggd fastighet med strandtomt på vackra Blidö i Roslagens skärgård,

Välkommen till vackra Blidö och Granövägen 98. Fastigheten har ett enastående läge på Blidö vid en vacker och havsvik. Huset är nybyggt med exklusiva materialval på en stor strandtomt på 19 282 kvm. Från huset och den stora altanen har man en fantastisk havsutsikt. Huset är arkitekt ritat med stora fönsterpartier i syd och väst. Planlösning är modern och funktionell. Intill huset finns en bastubyggnad med relaxavdelning, dusch och handfat. Bastun är vedeldad och har ett stort fönster med utsikt mot havsviken. Huvudhuset är besiktigat se bifogat besiktningsprotokoll.
Fastigheten kommer att säljas till högstbjudande på offentlig auktion med friskrivningsklausul. Köpet kommer att göras beroende av att köparen får förvärvstillstånd eftersom fastigheten är klassificerad som lantbruksfastighet. För ytterligare information hänvisas till Länsstyrelsen. Slutlikvid ska erläggas när köparen erhållit förvärvstillstånd, vilket kan ta en till två månader.

Husets standard och planlösning.
Huset är väldisponerat och vinkelbyggt med öppen planlösning. När vi kommer in i huset möts vi av en välkomnande hall till höger finns gäst/ungdomsavdelningen. Denna avdelning avgränsas med glasvägg och två skjutdörrar i glas. Här finns sällskapsrum, två sovrum med totalt åtta sovplatser, badrum med handfat, dusch och wc. Till höger från hallen finns ett fullt utrustat kök, matplats och i vinkel finns vardagsrummet med vedkamin. Innanför vardagsrummet finns ett rymligt master bedroom med glasdörrar ut till altanen i sydväst. Vägg i vägg med sovrummet finns det stora badrummet utrustat med handfat, dusch, vattentoalett med marmor på golv och väggar. Intill badrummet finns tvättstugan med groventré och ett förråd. I huset finns stora fönsterpartiet, vilket gör att huset bli väldigt ljust. Uppvärmningen är frånluftsvärmepump och golvvärme. Merparten av golven är av marmor.

Sidobyggnad
Intill huvudbyggnad finns separat vedeldad bastu med panoramafönster ut mot havsviken. I denna byggnad finns även ett relaxrum med tvättho och dusch. Utanför basun finns en jacuzzi.

Marken
Den stora tomten på cirka 2 hektar klassificeras som skogsmark och är naturtomt, vilken utvecklas för exempelvis odling. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område, vilket kan innebära större frihet när det gäller att utveckla fastigheten. Detta måste givetvis stämmas av med kommunen .

Närområdet
Utanför Blidö ligger öarna Norr- och Söderöra. På Norröra spelades Astrids Lindgrens populära serie Saltkråkan in under 60-talet. Författaren till Mumintrollen Tove Jansson tillbringade sina barndoms sommar på Blidö. På cykelavstånd (cirka 4 km) från fastigheten finns Stämmarsund. Här finns Blidö Hamnkrog med vandrarhem, biograf som visar film, har utställningar, musikevenemang och här finns även en ångbåtsbrygga som sommartid angörs av Vaxholmsbolaget. ICA Blidö är belägen cirka 2,5 km från fastigheten som har ett bra utbud av matvaror och är även ombud för bland annat Systembolaget, Apotek och Posten. På Blidö finns paddelcenter, tennisbana, många sportaktiviteter, marina och skärgårdsupplevelser. Det finns även ett kommunalt bad på Rådmansholmen alldeles intill fastigheten.
På närliggande ön Yxlan finns bland annat en butik med kiosk och skola för årskurs 1-6.
Till Norrtälje är det cirka 4 mil från huset. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, 4H-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m. Åkersberga är cirka 6,3 mil från fastigheten. Här finns också ett stort utbud av affärer och kommunal service. Till storstaden Stockholm är det cirka 10 mil.
Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året om på lämpligt avstånd till stockholmspulsen och nära Norrtälje med sitt stora serviceutbud.

Ta chansen att förvärva en fin fastighet och förgyll tillvaron i den rofyllda Roslagsmiljö och på historisk mark med havet som granne. Här finns det verkliga lugnet långt från storstadens stress men ändå nära storstaden.

Information offentlig auktion
Fastigheten Norrtälje Oxhalsö 2:134 skall säljas på offentlig auktion av gode mannen advokat Göran Strandh förordnad av Norrtälje Tingsrätt.
Fastigheten marknadsförs och visningar sker genom fastighetsmäklare Lars Ljungstrand.
I samband med försäljningstillfället skall köparen som förvärvat fastigheten erlägga 10% av köpeskillingen.
Fastigheten är taxerad som lantbruksenhet. Härigenom erfordras att köparen snarast efter godkänt inrop ansöker om förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen. Länsstyrelsen tar ut en avgift vid ansökningsförfarandet. Köpets bestånd är beroende av att förvärvstillstånd söks och erhålls. För ytterligare upplysningar hänvisas till Länsstyrelsen i Stockholms län.
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Spekulanter som avser närvara på auktionen rekommenderas att i god tid dessförinnan inhämta fullständiga försäljningsvillkor från advokat Göran Strandh per e-post: goran.strandh@advstrandh.se.
Spekulanterna har själva skyldighet att säkerställa att den finansiella delen av fastighetsköpet är klar samt att själva eller via sakkunnig person/besiktningsman fullgöra sin undersökningsplikt i alla delar före köpets ingående. Fastigheten har besiktigats och protokollet har bilagts annonsen.
Den offentliga auktionen kommer att ske hos Advokaterna Liman & Partners AB, Grev Turegatan 38, Stockholm den 16 maj 2024 kl. 17.00 och hållas av advokat Göran Strandh med kontaktuppgifter; e-post: goran.strandh@advstrandh.se och mobil 070-675 6454. Tingsrätten har beslutat att lägsta försäljningspris är 4 687 000 kr.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand .

Boka visning

  • Välkomna på visning. Var vänlig och anmäl er på SkandiaMäklarnas hemsida.

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Blidö, Blidö

Granövägen 98

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.