Vätöhuvud-Dyvik, Vätö

Bokstigen 5

Såld
  • 4 rum
  • 85 kvm
  • Fritidshus

Havsnära och välskött fritidshus på Vätö med inbjudande och trevlig planlösning.

Välkommen till ett välvårdat fritidshus beläget på natursköna Vätö. Huset har en öppen planlösning, fyra rum varav upptill tre sovrum. Här finns alla bekvämligheter vilket gör att man kan använda huset året runt.

Varmt välkommen till populära Vätöhuvud-Dyvik på norra Vätö och Bokstigen 5 med ett havsnära läge endast cirka 1km till havet. Vätö är en av Roslagens större öar med broförbindelse, vilket gör att fastigheten är lätt att nå året runt dessutom trafikerar SL bussen Vätö Åretrunt. Området Vätöhuvud i Dyvik är mycket omtyckt med egen badstrand, båtplatser och bastu.

Huset har byggts till 2014 med ett större sovrum/sällskapsrum. Fastigheten har ett högt och lugnt läge på en återvändsgata med allmänning på tomtens västra sida. Omgivningarna är väldigt tilltalande med skogar, ängar och stränder som till stor del ägs av tomtägarföreningen. Det finns vackra promenadstråk i denna vackra havsmiljö. Tomtägarföreningen har ett antal båtplatser som hyrs ut av föreningen och till fastigheten hör en båtplats. Området bebos till viss del av permanentboende och vägarna plogas vintertid. Huset har tillgång till den egna borrad brunnen med åretruntvatten och sommartid används föreningens sommarvatten.

Husets standard och planlösning.
Fritidshuset är väldisponerat och har alla bekvämligheter som behövs för att skapa bekvämt och stimulerande fritidsboende. När vi kommer in i huset möts vi av en välkomnande hall med plats för ytterkläder. Till höger om hallen finns ett mindre sovrum med plats för en våningssäng. Vägg i vägg med det mindre sovrummet finns ett större sovrum med plats för en dubbelsäng. Snett till vänster från hallen breder det stora vardagsrummet ut sig med plats för en matrumsmöbel och en soffgrupp. I vardagsrummet finns också en värmande kamin. Till vänster om vardagsrummet finns ett arbetskök som har kontakt med vardagsrummet, vilket gör att de som lagar maten har kontakt med gästerna i vardagsrummet. Innanför köket finns badrummet som är utrustat med duschhörna, handfat och wc (vattentoalett). I huset finns även en tvättstuga och en bastu .Från bastun finns det en dörr direkt ut till baksidan, här kan ni placera en badtunna. Innanför vardagsrummet finns ett sällskapsrum/sovrum med gott om plats för en bäddsoffa eller en dubbelsäng. Detta rum har en egen ingång. I sydsydväst finns en stor härlig altan.

Tomten
Tomten är till största del en vacker naturtomt med växlighet, träddungar, odlingar och buskar. Det finns även en gräsmatta på baksidan av huset och på tomten finns det även bra parkeringsmöjligheter. Tomten är på hela 2 005 kvm.
Huset är placerad högt upp på tomten. Det finns plats för odling, fest, spel och lek på tomten.
Fastigheten har en byggrätt på totalyta om 120 kvm och bygghöjden är 3,5 m. Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). Det är dock alltid säkrast att kontrollera med byggnadsnämnden innan byggnation.

Föreningen
Föreningen disponerar ett antal båtplatser som hyrs ut till medlemmarna. Till fastigheten hör en båtplats. Inom området finns en fin och barnvänlig badplats och en bastu, Varje år anordnas ett uppskattat midsommarfirande. I området finns det både fritid- och året runt boende. Vägarna i området plogas under vintern.

Närområdet
Med båt från föreningens bryggor kommer ni snabbt ut i den vackra skärgården och Björköfjärden och vidare ut på Ålands hav. Föreningen har fina barnvänliga badstränder.
Sl-buss 638 tar er in till Norrtälje där buss finns till Stockholm och Tekniska. Busshållplatsen är cirka m från fastigheten,
I Harg på Vätö cirka 5 km från huset finns livsmedelsaffären Tempo, skola och en byggdegård. Det finns även självplock av jordgubbar och hallon i Träskveda på Vätö. Varje år ordnas fler midsommarfirande på ön, vilka är mycket uppskattade. På södra delen av Vätö finns Norrgärdet Restaurangen & Catering med fullständiga rättigheter.
Nysättra 8,7 km från huset på fastlandssidan finns det en Thai-restaurang och byggvaruhandel med ett stort utbud.
Till Norrtälje är det cirka 2,3 mil från huset (cirka 25 min med bil). Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer, ICA, Coop, Willys, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, H4-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, butiker m.m.
Till storstaden Stockholm centrum är det cirka 8,9 mil.
Vätö har närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året runt på lämpligt avstånd till Stockholms pulsen och nära Norrtälje med sitt stora serviceutbud.

Vätöhuvud-Dyvik är belägen på Vätö endast cirka 2,3 mil (cirka 25 min med bil) från Norrtälje och 8,9 mil (cirka 1 timme och 20 min med bil) till Stockholm.

Ta chansen att förvärva en attraktiv fastighet på Vätö med rofylld Skärgårdsmiljö och Roslagens härliga natur in på knuten.

Varmt välkommen på visning, vid intresse och frågor vänligen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand.

Mer om mäklarna