Skuruparken, Nacka

Skuruparken nr 40

  • 3 rum
  • 35 kvm
  • Fritidshus
Utgångspris 375 000 kr

Fin stuga på en liten höjd nära vattnet! (OBS: Arrenderad mark i skuruparken! LÄS ALL INFO)

Varmt välkommen till den för parken lite större stuga med 3 rum om ca 35 kvm belägen på en avskild höjd i den härliga Skuruparken. Stuga Nr 40 står, som alla andra stugor i parken, på en arrenderad skogstomt om ca 331 kvm och har en fantastiskt fin och professionellt återställd terrass med sol mestadels av dagen. Själva stugan i sig är i behov av kärlek och omvårdnad vilket reflekteras i priset. Ett perfekt sommarprojekt för den händige. Det finns ramar man måste förhålla sig till när man återställer stugorna i parken. Stugföreningen har alla tips på hur man ska tänka och hur det skall utföras för att det ska bli så bra och korrekt återställt enligt konstens alla regler. Utöver den större terrassen finns en slät och avskild gräsplätt intill stugan. Här finns gott om plats för utemöbler, barnlek, odlingar eller sådant man önskar att ha i en trädgård. Exempelvis en skön hammock där du kan slå dig till ro och vila ögonen medans du lyssnar på det ljuva fågelkvittret. Skuruparken och stuga 40 blir som din alldeles egna oas mitt i stan. Här omringas man av lugnet och den vackra skogsnaturen som är rik på både djur- och växtliv, men befinner sig ändå enbart någon minut från storstadslivets alla bekvämligheter. Stugan ligger ca 300 meter från havet och i parken finns det en mindre strand, badklippor och en badbrygga.

Kika gärna på egen hand, ta sikte på att parkera bilen utmed Tranvägen eller ta bussen från Slussen som stannar precis vid parken. Vid ingången till parken finns karta med stugnummer utmärkta . Håll utkik efter stuga 40. Du hittar även en kopia på kartan under fliken dokument i annonsen. Du kan stanna till med bil utanför stugan en kort stund medan du tar en titt.

El och Vatten:
El saknas i parken, men flera andra stugor har monterat solceller och får genom en batterilösning tillgång till 230v för tex laddning av elektriska apparater, kaffebryggare eller trådlösa modem.

Vatten finns på tomten via utkastare, ca april-okt.

Avlopp saknas och får ej anläggas. Det finns utedass i parken.

Stugföreningen:
Det är en unik och härlig gemenskap bland stugägarna i Skuruparken. Stugföreningen är trevlig och välordnad och anordnar bland annat vårfest och en kräftskiva årligen. Stugföreningen har en mycket välorganiserad och välskött styrelse som hjälper stugägare i parken med frågor och sköter även framtida förhandlingar om förlängningen av arrende med markägaren JM.

Skuruparken:
Det har varit många turer kring Skuruparkens vara eller icke vara och planer på naturreservat. Men nu har Nacka kommun en gång för alla lagt ner planer på naturreservat och området kommer att förbli vad det är idag med ett 70-tal stugor och benämns som ett grönområde. Kommunen är nu tydlig med att övrig utbyggnad eller nybyggnation inte kommer tillåtas framöver. Läs gärna bifogade dokument under fliken dokument: Kommunstyrelsens beslut att inte göra naturreservat av parken samt en guide från Nacka Kommun för hur man renoverar stugorna i Skuruparken.

Granne med parken ligger Saltsjö Dufnäs Marina.

Arrende:
Arrendet är skrivet på 15 år, 2013 till 2027-12-31. Som köpare träder man in i dagens arrendetagaren ställe. Inför 2027 sker en ny förhandling mellan stugägarföreningen och markägaren JM. Avgiften som debiteras kvartalsvis är 3,302 kronor under år 2024. Det vill säga en arrendeavgift på 1,100 kr/mån.

JMs rabatterade modell:

År 2022 -25% rabatt

År 2023 -20% rabatt

År 2024 -15% rabatt

År 2025 -10% rabatt

År 2026 - 5% rabatt

År 2027 - 0% rabatt

Uppsägning eller begäran om villkorsändring skall ske senast 1 år före arrendetidens utgång, vid utebliven uppsägning förlängs avtalet med 5 år varje gång. Den här förhandlingen hanterar styrelsen i stugägarföreningen tillsammans med markägaren JM.

Stugorna kan inte belånas.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Skuruparken, Nacka

Skuruparken nr 40

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.