Skuruparken, Nacka

Skuruparken Nr 26

Såld
  • 1 rum
  • 15 kvm
  • Fritidshus

Helt ny stuga på en liten höjd nära vattnet! (OBS: Arrenderad mark i skuruparken! LÄS ALL INFO)

Varmt välkommen hem till superfina nybyggda stuga Nr 26 som stod klar 2022. Stugan är om ca 15 kvm och har fullt godkänt bygglov och ligger belägen på en mysig arrenderad skogstomt om ca 275 kvm. Här finns gott om plats för utemöbler i anslutning till stugan. På den arrenderade tomten finns ytterligare ett förråd samt en bod/byggnad som behöver lite kärlek, ett kul litet byggprojekt för den händige. Skuruparken är som en alldeles egen oas mitt i stan. Här omringas man av lugnet och den vackra naturen men befinner sig ändå enbart nån minut från storstadslivets alla bekvämligheter.

Kika gärna på egen hand, ta sikte på att parkera bilen utmed Tranvägen. Vid ingången till parken finns karta med stugnummer utmärkta och du hittar även en kopia på kartan under fliken dokument i annonsen. Leta efter stuga nr 26. Du kan stanna till med bil utanför stugan en kort stund medan du tar en titt.

El och Vatten:
El saknas i parken, flera andra stugor har monterat solceller och får genom en batterilösning tillgång till 230v för tex laddning av elektriska apparater, kaffebryggare eller trådlösa modem.
Vatten (kommunalt dricksvatten) finns på tomten via utkastare, ca april-okt.
Avlopp saknas och får ej anläggas.

Stugföreningen:
Trevlig och välordnad stugförening som anordnar vårfest och kräftskiva årligen. En organiserad styrelse som hjälper stugägare i parken med frågor och även framtida förhandlingar om nytt arrende.

Skuruparken:
Det har varit många turer kring Skuruparkens vara eller icke var och planer på naturreservat osv. Nu har Nacka kommun en gång för alla lagt ner planer på naturreservat och området kommer förbli vad det är idag med ett 70tal stugor och benämnas grönområde. Kommunen är nu tydlig med att övrig utbyggnad eller nybyggnation inte kommer tillåtas framöver.

Läs gärna bifogade dokument under fliken dokument: Kommunstyrelsens beslut att inte göra naturreservat av parken samt en guide från Nacka Kommun för renovering av stugorna i Skuruparken.
Granne med parken ligger Saltsjö Dufnäs Marina.

Arrende:
Arrendet är skrivet på 15år, 2013 till 2027-12-31. Som köpare träder man in i dagens arrendetagares ställe. Inför 2027 sker sedan en ny förhandling mellan stugägarföreningen och markägaren JM. (Avgiften som debiteras kvartalsvis mellan 2023-09 till 2023-12 är 2871kr)

JMs rabatterade modell:

År 2022 -25% rabatt
År 2023 -20% rabatt
År 2024 -15% rabatt
År 2025 -10% rabatt
År 2026 - 5% rabatt
År 2027 - 0% rabatt

Uppsägning eller begäran om villkorsändring skall ske senast 1år före arrendetidens utgång, vid utebliven uppsägning förlängs avtalet med 5år varje gång.
Stugorna kan inte belånas!

Mer om mäklarna