Nacka, Nacka

Skuruparken nr 35

Såld
  • Fritidshus

Välskött vinterbonad stuga mitt i skuruparken! (OBS: Arrenderad mark i skuruparken! LÄS ALL INFO)

Varmt välkommen hem till superfina stuga Nr 35 om ca 18 kvm belägen mitt i parken på en mysig arrenderad skogstomt om ca 263 kvm. Denna stugan är extremt välskött och har allt du kan tänkas önska dig. Nuvarande ägare har dessutom installerat solpaneler. Stugan är vinterbonad för den som gillar att bada och vistas i naturen under vintern. Allt du ser i och runt stugan ingår i köpet! På den arrenderade tomten finns gott om plats för utemöbler i direkt anslutning till stugan. Bara en liten kort promis från stugan ligger den vackra badplatsen. På tomten finns ytterligare två förrådsutrymmen. Stugan brann för något år sedan så den är återställd via försäkringsärende och otroligt bra genomfört med ordentliga fönster, tak och väggar.
Skuruparken är som en egen oas mitt i stan. Här omringas man av lugnet och den vackra naturen men befinner sig ändå enbart nån minut från storstadslivets alla bekvämligheter.

Kika gärna på egen hand, ta sikte på att parkera bilen utmed Tranvägen. Vid ingången till parken finns karta med stugnummer utmärkta och du hittar även en kopia på kartan under fliken dokument i annonsen. Leta efter stuga nr 35. Du kan stanna till med bil utanför stugan en kort stund medan du tar en titt.

El och Vatten:
El saknas i parken, flera andra stugor har monterat solceller och får genom en batterilösning tillgång till 230v för tex laddning av elektriska apparater, kaffebryggare eller trådlösa modem.
Vatten (kommunalt dricksvatten) finns på tomten via utkastare, ca april-okt.
Avlopp saknas och får ej anläggas.

Stugföreningen:
Trevlig och välordnad stugförening som anordnar vårfest och kräftskiva årligen. En organiserad styrelse som hjälper stugägare i parken med frågor och även framtida förhandlingar om nytt arrende.

Skuruparken:
Det har varit många turer kring Skuruparkens vara eller icke var och planer på naturreservat osv. Nu har Nacka kommun en gång för alla lagt ner planer på naturreservat och området kommer förbli vad det är idag med ett 70tal stugor och benämnas grönområde. Kommunen är nu tydlig med att övrig utbyggnad eller nybyggnation inte kommer tillåtas framöver.

Läs gärna bifogade dokument under fliken dokument: Kommunstyrelsens beslut att inte göra naturreservat av parken samt en guide från Nacka Kommun för renovering av stugorna i Skuruparken.
Granne med parken ligger Saltsjö Dufnäs Marina.

Arrende:
Arrendet är skrivet på 15år, 2013 till 2027-12-31. Som köpare träder man in i dagens arrendetagares ställe. Inför 2027 sker sedan en ny förhandling mellan stugägarföreningen och markägaren JM. (Avgiften som debiteras kvartalsvis mellan 2023-09 till 2023-12 är 2833kr )

JMs rabatterade modell:

År 2022 -25% rabatt
År 2023 -20% rabatt
År 2024 -15% rabatt
År 2025 -10% rabatt
År 2026 - 5% rabatt
År 2027 - 0% rabatt

Uppsägning eller begäran om villkorsändring skall ske senast 1år före arrendetidens utgång, vid utebliven uppsägning förlängs avtalet med 5år varje gång.
Stugorna kan inte belånas!

Mer om mäklarna