Länna, Bergshamra

Lindarvägen 10

Såld
  • 5 rum
  • 74 kvm
  • Fritidshus

Välkommen till ett fritidshus om 5 rok mellan Stockholm och Norrtälje med havsutsikt och båtplats.

Enplans fritidshus på 74 kvm på en naturtomt beläget i populära området Lögla. Huset har en fin uteplats under tak. Tomten erbjuder flera fina uterum som är lämpade för sittgrupper. På badrocksavstånd finns en fin sandstrand, badklippor och gemensam bastu. Huset är beläget ca: 6 mil från Stockholm.

Välkommen till detta fantastiska havsläge och ett fritidshus med 70-tals känsla, här bor du granne med havet och med utsikt över havet. Ni kan njuta av ett lugnt havsnära liv året runt. Huset är beläget i det populära området Lögla med skärgården inpå knuten och den vackra naturen runt hörnet. Området är ett riktigt sommarparadis.
Lögla fritidshusområde består av 78 fastigheter är beläget på den vackra halvön Helgö.
Inom området finns flera badplatser både klippbad och sandstrand:
- Barnbadet ca 450 m från huset erbjuder med fin sandbotten för barnen.
- Vuxenbadet ca 300 m bort finns det badflotte, hoppbrygga här är stranden brantare och det är djupare vid strandkanten.
- Bryggbadet ca 300 m här kan man kan man bada bastu och hoppa från bryggan. Här finns också en gemensam grillplats.
För den idrottsintresserade finns det både boulebana och fotbollsplan i området.
I föreningens skyddade småbåtshamn ca 300 meter från huset kan ni förtöja er båt vid den egna båtplatsen som tillhör fastigheten.
Föreningen har fiskerätt, vilket innebär att medlemmarna kan fiska med nät 300 meter från föreningens strandlinje.
Här kan ni njuta av Roslagens vackra skärgård, båtturer och bad endast 6 mil från Stockholm city.
Utöver detta finns härlig Roslagsnatur i närheten med svamp och bär och mycket mera.
Varför inte ta en båttur till vackra Ängsö nationalpark.

Tomt
Denna vackra stora naturtomt som är ljus och sydväst på hela 2 088 kvm erbjuder gräsmatta, blommor, blåbärsris och berghällar.
På framsidan finns en plan gräsmatta, vilken lämpar sig för odling, spel och lek. På baksidan av tomten finns det berghällar och här har man en vacker sjöutsikt. Tomten erbjuder även flera fina läplatser. Huvudbyggnaden är placerad på mitten av tomten med viss utsikt mot havet. Det går att köra med bil till huvudentrén. Fastigheten har byggrätt för totalt 80 kvm huvudbyggnad i ett plan samt uthus om 40 kvm. Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm).

Husets standard och planlösning.
Huset är trevligt, välplanerat och ljust med stora fönsterytor.
När vi kommer in i huset möts vi av en öppen planlösning. Direkt till vänster finns köket och längre in stor matplats. Köket har gott om arbetsytor är effektivt integrerat med matplatsen och allrummet. Innanför köket och matplatsen finns allrummet som hänger samman med matplatsen. Från allrummet och matplatsen finns det utgång till en härlig altan under tak i sydost. Allrummet är generöst och här ryms flera soffor och fåtöljer. Huset har fyra sovrum varav tre minder och ett större som rymmer en dubbelsäng. Från fler av rummen har man sjöutsikt. Badrummet har en generös duschplats, handfat, förberett för Separett (som ingår) och till viss del även förbränningstoalett om så önskas.
Huset är uppfört 1978 och mycket av charmen från 70-talet har bevarats. Huset har infiltrations avlopp för BDT-avloppet (Bad Dusch och Tvätt). Sommarvatten finns från föreningen. gemensamma brunn. Det finns möjlighet att ansluta fiber till fastigheten, IP-Only har byggt fiber i området.
I huset finns det möjlighet till flera sovplatser för familj, släkt och vänner.

Närområdet
Lite drygt 7 km från huset ligger tätorten Bergshamra. Här finns en ICA-affär (postombud), pizzeria, bensinstation, byggvaruhandel, båtbutik med verkstad, vårdcentral, bygdegård, grundskola och förskola.
Utanför Lögla finns en vacker del av Roslagens skärgård med bland annat Furusund och Blidö.
Lögla är beläget cirka 19 km söder om Norrtälje och 33 km norr om Åkersberga.
Till Bergshamra med ICA, vårdcentral, skola, bygghandel, bilverkstad, bensinstation och pizzeria, tar det ca 10 min med bil.
SL-busshållplatsen Mora Vägskäl är belägen 4,5 km från huset och med buss 621 når man Norrtälje på 24 min och Stockholm T-central på 90 min (byte i Åkersberga).

Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklaren Lars Ljungstrand för visning.

Mer om mäklarna