Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Mariagatan 8A

Såld
  • 2 rum
  • 51 kvm
  • Bostadsrätt

Underbar 2:a högt upp i huset med fri balkong i söderläge och charmiga attribut från byggåret!

Inom kort presenteras denna fantastiska bostad på omåttligt populära Mariagatan 8A. Lägenheten ligger i hörnläge på tredje våningen och karaktäriseras av ett otroligt ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck och en balkong i fritt sydvästläge med sol från morgon till kväll. Bostaden håller genomgående en mycket hög standard och består av en välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring bakom säkerhetsdörr. Stambytt och helkaklat badrum med plats för vikbara duschväggar, WC, handfat i kommod med ovanhängande spegelskåp samt förberett för tvättmaskin. Smakfullt renoverat kök med full maskinell utrustning, däribland diskmaskin, och gott om förvaring samt arbetsyta. Stort sovrum med en helvägg av garderober och plats för dubbelsäng med nattduksbord på vardera sida. Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med fönster i två väderstreck samt utgång till den fantastiska balkongen i solsäkert sydväst med sol från tidig morgon till sen kväll. Vardagsrummet rymmer såväl stor soffa och TV-möbel som matbord för åtta eller fler och är den självklara platsen för umgänge med familj och vänner. Lägenheten har stilsäkert och smakfullt renoverats sedan byggåret för snart 100 år sedan samtidigt som charmiga attribut såsom skurgolv i original, djupa fönsternischer och inbyggda klädkamrar har besparats.

BRF Mariahöjden är en äkta, stabil förening som äger marken och består av 55 bostadsrätter samt tre lokaler. Till lägenheten ingår ett vindsförråd och som medlem i föreningen går det även att nyttja två fullutrustade tvättstugor båda försedda med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, en stor innergård med flertalet grillar, bänkar och grönska samt barnvagnsrum och cykelrum. Föreningen följer en underhållsplan likt alla föreningar och har en en låg belåningsgrad trots avklarade kostsamma renoveringar såsom stambyte, elbyte, fönsterbyte samt reparation av tak. Nuvarande lån är bundna till sällsynt låga räntor omkring 0,8% och är uppdelade i fyra delar varav sista ska omförhandlas först 2026 i september.

Här erbjuds ett boende mitt i smeten, intill Råsundavägen och Sturegatan, Sundbybergs shoppinggata med hela dess utbud. Sundbyberg är Sveriges "restaurangtätaste" kommun och här finns det något för alla! Det mesta nås nom ett stenkast; restauranger, caféer, flera gym, modebutiker, livsmedelsaffärer och utmärkta kommunikationer med pendeltåg, tvärbana och T-bana, allt inom 8 minuters gångavstånd. Ytterligare en fördel med detta läge är Tuletorgets fantastiska expansion och utveckling med ett utbud av flera restauranger och mycket mer. SATS har en av sina största anläggningar på Tulegatan, ca 200 meter från lägenheten, och en annan i Signalfabriken också den några minuter bort. Ica Maxi är inom gångavstånd likväl som Hemköp, Hemmakväll och Coop! Gillar ni motion och naturen är det heller inte längre än 5 minuters promenad till Lötsjön och Råstasjön eller en kort bussresa upp till Ursviks motionsområde. Det utmärkta läget med direkt närhet till Solna och Sundbybergs attraktivaste destinationer gör detta till något utöver det vanliga!

Mer om mäklarna