Spånga Solhem, Spånga

Ankarsrumsgatan 14

Såld
  • 5 rum
  • 156 kvm
  • Radhus

Vackert engelskt radhus med ljuvlig trädgårdstomt!

Med ett fantastiskt solläge på ljuvlig trädgårdstomt, ligger detta vackra engelska radhus om hela 156 välplanerade kvadratmeter. Bostaden är perfekt för stor familj då befintliga 4 sovrum är riktigt rymliga! Här bor man granne med föreningens underbara park där stora och små gärna samlas för mysiga fikastunder, samt lek och bus på de generösa gräsytorna och den fina lekplatsen!

- ENTRÉPLANET HAR HÖGT I TAK, OCH GENOMGÅENDE GOLVVÄRME. Välkomnande kapprum med avhängningsyta för ytterkläder och skor i garderober samt öppen yta. I det rymliga och lättarbetade familjeköket finns utrymme för matbord med plats för 8-10 personer till middag. Det lättmöblerade vardagsrummet har stora fönster och utgång till ett väl tilltaget trädäck och vackert anlagd trädgårdstomt. På planet finns även en helkaklad wc med dusch samt en välplanerad tvättstuga med praktisk placering just intill köket.

- MELLANPLANET RYMMER TRE FINA SOVRUM. På mellanplanet finns tre av bostadens rymliga sovrum, en walk-in-closet placerad bakom en bokhyllevägg där en av hyllsektionerna utgör den dolda dörren. Här finns även ett rymligt badrum med inkaklat badkar.

- DET UNDERBARA VINDSPLANET. Här finns det mysiga allrummet/bio-rummet vilket idag används som ett sovrum. Rummet har ryggåstak som ger en fantastisk rymd! Här finns även en helkaklad wc, ett generöst förrådsrum och kattvindsutrymmen som ger fina förvaringsmöjligheter.

TOMTEN:
- En fantastiskt vacker tomt som har anlagts av föregående ägare och som har vårdats av nuvarande familj sedan 2019. Idag är tomten uppvuxen och njutningfasen har inträtt sedan flera år tillbaka... träd, buskar och sagolika perennerna blommar i hela spektrat av färger. Blomningen sträcker sig över samtliga sommarmånader till innehavarens njutning och dagliga glädje! Under vinterhalvåret hälsar snöklädda grenar välkommen hem och den stora trollhasseln ger vackra skuggor i skymningen.
Till det vackra på tomtens entrésida kan nämnas: blodlönn, gyllenlönn, ett flertal funchior, lavendel m.m. På trädgårdssidan njuter man bland annat av två olika magnolior, trollhassel, klätterhortenisa, funchior och lavendel m.m. Gott i sommarens paj eller att äta naturellt är trädgårdens äpplen; Cox orange, rabarber samt björnbär.
- På trädgårdssidan finns ett trädäck om ca 25 kvadratmeter, trädäcket nås via vardagsrummets altandörr. En stor eldriven markis i grå ton skyddar riktigt varma sommardagar.
- På entrésidan finns en vackert anlagd trädgårdsgång som övergår i en stensatt uteplats just utanför köksfönstret och i direkt anslutning till husets entré. Även här finns en markis som skyddar mot solens starka strålar.
- Trädgårdsförrådet rymmer cyklar, pulkor och trädgårdsredskap m.m.
- Bullerbykänslan präglar området och i flertalet hus bor små lekglada barn. Den naturliga samlingsplatsen för områdets yngre familjemedlemmar med spring i benen är föreningens gård, här roar man sig kungligt på gårdens plana gräsytor och på lekplatsen med sandlåda, gungbräda och den nytillkomna lekbilen.

BOSTADENS MERVÄRDEN:
- Golvvärme i hela entréplanet (vattenburen) och i badrummet på mellanplan (elslingor).
- Vattenburna radiatorer på mellanplan och direktverkande radiatorer på vindsplan.
- Tvättstuga med praktisk placering i anslutning till kök. Här finns en rejäl arbetsbänk och förvaringsmöjligheter.
- Två helkaklade våtrum där det ena har dusch och det andra ett inbyggt badkar. På vindsplan finns dessutom en helkaklad wc med tvättställ.
- Tre rymliga sovrum på mellanplan, samtliga har garderober.
- På mellanplan finns dessutom en rymlig walk-in-closet, med dold placering bakom hallens fiffiga bokhyllevägg.
- Ett underbart vindsrum/allrum/biorum med ryggåstak och takkupor. Här finns även ett förrådsrum och kattvindsutrymmen samt den helkaklade wc:n med tvättställ.
- Fönsterbräden av ljus marmor samt oljad ek.
- Larm finns installerat.
- År 2009 murades en stödmur i tomtgräns på trädgårdssidan, vilket gav en plan och planteringsvänlig tomt.
- År 2010 byttes den ursprungliga trägrinden ut mot en gedigen stålgrind med gjutet fundament.
- Stor markis över stensatt uteplats på entrésida.
- Stor eldriven markis över trädäck om ca 25 kvadratmeter på trädgårdssida.

RENOVERINGAR:
2002-2003 - bostadsrättsföreningens fina radhuslängor färdigställs.
2009 - en stödmur murades i tomtgräns på trädgårdssidan, vilket gav en plan och planteringsvänlig tomt.
2010 - den ursprungliga trägrinden byttes ut mot en gedigen stålgrind med gjutet fundament.
2016 - i samtliga sovrum på mellanplan monteras persienner.
2018 - trädäcket på trädgårdssidan får ny trätrall.
2019 - trädäckets räcke mot tomten tas bort.
2019 - ommålning av vissa rum.
2019 - vissa skåpsluckor i kök lackeras om (Vedumkök).
2019 - golvvärmens ställdon och ventiler byts ut.
2020 - målning hall, vardagsrum samt ett av sovrummen/tv-rummet.
2020 - blandare badkar byts ut.
2020 - trappsteg läggs om, räcken trapphus målas om.
2020 - Installation av larm, detta lämnas om köpare väljer att överta abonnemanget.
2021 - Yale Doorman installeras.
2022 - kök målas om.
2022 - blandare wc/dusch byts ut.
2024 - senaste tillfället för service av bostadens larm var i maj detta år.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser, dels för de mindre barnen dels för de lite större. Fornminnesparken på kort gångavstånd är en självklar plats för de yngre, se mer på http://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=ad4e799b4b144569abf7a67fce327777
- Förskola finns inom området, ytterligare ett flertal i närområdet.
- I Solhemsängens skola går man från skolstart till och med årskurs 4. Till Solhemsängens skola är det gångavstånd även för de minsta, efter årskurs 4 fortsätter man i Solhemsskolan till och med årskurs 6.
- I Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9. Här bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som f.n. 1 av 10 skolor i Sverige).
- Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns i närområdet.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- På Spånga Torg - med gångavstånd om ca 10 minuter - finns matbutiker, flera restauranger, prisbelönt konditori, vårdcentral, apotek och en mycket uppskattad specialbutik: Dennis kött. Här finns även torgförsäljning sommartid och det anordnas julmarknad i december.
- På andra sidan Avestagatan ligger ett nyöppnat Fitness 24 Seven... ett gym med maximal flexibilitet!

KOMMUNIKATIONER:
Spånga Torg med pendeltågsstation.
Från Spånga station via Odenplan till Stockholms Central reser man på endast 14 minuter.
Gångpromenad till ett flertal bussar:
Buss 517 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119/512 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 117 - från Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana). Buss 112 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).

Mer om mäklarna