Välkommen till Ankarsrumsgatan 5!

Spånga Solhem, Spånga

Ankarsrumsgatan 5

Såld
  • 5 rum
  • 156 kvm
  • Bostadsrätt

FRITT VÄSTERLÄGE I BULLERBYN

Vackert engelskt radhus med uppvuxen trädgårdstomt i bästa solläge! Hela 156 kvm. Rymligt fräscht kök. 3-5 sovrum. 2 kaklade våtrum samt bastu.

Med ett fantastiskt solläge, på uppvuxen trädgårdstomt, ligger detta vackra engelska radhus om hela 156 välplanerade kvadratmeter. Här finns plats för stor familj då bostadens 3-4 sovrum lätt kan bli 5! Fina detaljer ger dess ägare extra guldkant i vardagen, ett litet axplock...entréplanet har extra takhöjd och golvvärme, i det rymliga kapprummet finns en generös avhängningsyta för ytterkläder och skor, den separata tvättstugan har en praktisk placering i anslutning till det rymliga familjeköket och i det lättmöblerade vardagsrummet finns utgång till lummig tomt och uteplats, på planet finns även en helkaklad wc med dusch. På mellanplanet finns tre av bostadens rymliga sovrum, en walk-in-closet och ytterligare en helkaklad wc med dusch samt bastu! Det underbara vindsplanet har ryggåstak som ger en fantastisk rymd och två takkupor för fint ljusinsläpp. Planet är idag disponerat som familjens extra allrum och hobbyrum där även långväga gäster har möjlighet till övernattning. Om behovet av fler sovrum finns, så delas rummet lätt av till två. På planet finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i förrådsrum samt i kattvindsutrymme. Under sommarhalvåret är trädgårdens skyddade och soliga uteplatser det självklara valet för goda frukostar, grillmiddagar och avkopplande vila. På entrésidan, utanför köksfönstret, finns en stensatt uteplats för goda sommarfrukostar i förmiddagssol, och på den lummiga trädgårdssidan dröjer sig solens sköna strålar kvar till sena kvällen! Bullerbykänslan präglar området där massor av små kamrater bor i kringliggande hus, föreningens populära lekplats är en självklar samlingsplats för både stora och små. På kort promenadavstånd finns både förskola och flera skolor. Det är även kort promenadavstånd till Spånga Torg med butiker, restauranger och fantastiska kommunikationer. Välkommen till Ankarsrumsgatan 5!

MYSIGT PÅ TOMTEN:
- Uppvuxen trädgårdstomt med stensatt uteplats på lummig, lättskött entrésida och ett mycket generöst trädäck i västerläge på den lummiga insynsskyddade trädgårdssidan.
- Trädäcket på trädgårdssidan inspirerar till mysiga mingelkalas och sköna sena sommarkvällar i solnedgång. Här kan man även njuta i bubbelbadet som nuvarande säljare låtit installera i samband med nybygget av altanen. Altanen är förstärkt under badet.
- Här finns även ett förråd som rymmer familjens cyklar, pulkor och trädgårdsredskap m.m.
- Till tomtens vackra utbud kan nämnas: en ljuvlig klematis, väldoftande kaprifol, pion, kinesisk buskpion, lavendel, hortensia, doftschersmin, vackra syrener, löjtnantshjärta, akleja, ölandstok, kungsängslilja, flädern med sin skira blomning och sist men inte minst... början till en gyllengul gullviveäng i slänten på trädgårdssidan.
- Gott i paj eller att äta naturellt är goda äpplen från äppelträdet samt djupröda körsbär.
- Tomtens egna gräsytor är perfekta för familjens yngsta, då man har blivit lite större så finns föreningens elipsformade gård på andra sidan gatan.
- Bullerbykänslan speglar området och i flertalet hus bor små lekglada barn. Den naturliga samlingsplatsen för områdets yngre familjemedlemmar med spring i benen är föreningens gård, här roar man sig kungligt på gårdens plana gräsytor och på lekplatsen med sandlåda, gungbräda och den nytillkomna lekbilen.
- Till midsommar dansas det runt midsommarstången och när det lackar mot jul så pryder en stor julgran elipsen och bidrar till spänningen när dagarna räknas ner...

BOSTADENS MERVÄRDEN:
- Insynsskyddad och alldeles ljuvlig tomt med ett av områdets bästa sol-lägen perfekt mot väst.
- Trädgårdens mycket generösa trädäck ger utrymme för mingelkalas och sköna sena sommarkvällar i den lummiga grönskan. Den stora markisen ger mysig rumskänsla.
- Golvvärme i hela entréplanet (vattenburen) och i badrummet på mellanplan (elslingor).
- Vattenburna radiatorer på mellanplan, oljefyllda radiatorer på vindsplan.
- Tvättstugan är praktiskt placerad i anslutning till kök. Här finns väggmonterade torkställningar, arbetsbänk och gott om förvaringsmöjligheter.
- Två helkaklade våtrum med dusch och det ena med den efterlängtade bastun.
- Tre rymliga sovrum på mellanplan.
- Rymlig och väl inredd walk-in-closet på mellanplan.
- Ett underbart vindsrum med ryggåstak och takkupor i två väderstreck. Platsbyggd bokhylla rymmer mycket! Här finns även ett rymligt förrådsutrymme som ger goda förvaringsmöjligheter.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR PÅ ANKARSRUMSGATAN 5:
2002-2003 - bostadsrättsföreningens fina radhuslängor färdigställs, detta hus var inflyttningsklart år 2003.
2013 - Badrum på mellanplan totalrenoveras, via försäkringsbolag (information från tidigare ägare).
2019 - Nuvarande ägare flyttar in.
2020 - Delvis renovering i kök med ny arbetsbänk i granit, ny infälld ho samt blandare, ny spishäll, ny fläkt, ny inbyggnadsugn.
2021 - Ny markis installeras.
2021 - Ny värmepump.
2021 - Nya golv i kök, hall och vardagsrum.
2021 - Nya lysknappar samt uttag.
2022 - Ny kommod, tvättställ, spegelskåp samt duschväggar i badrummet på entréplan.
2022 - Nya duschväggar i badrum övre plan.
2022 - Ny tvättmaskin och torktumlare.
2022 - Köksrenoveringen fortsätter med nya skåpsluckor samt påbyggnad av överskåp.
2022 - Ny altan med härlig belysning som lyser upp vackert om kvällarna.
2022 - Bubbelbad av märket Softtube, modell T220. Altanen har låtit förstärkas under bubbelbadet.
2023 - Ny kommod samt tvättställ badrum övre plan.
2023 - Arborist klipper ned och snyggar till körsbärs och äppelträd.
2023 - Ny diskmaskin.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser, dels för de mindre barnen dels för de lite större. Fornminnesparken på kort gångavstånd är en självklar plats för de yngre, se mer på http://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=ad4e799b4b144569abf7a67fce327777
- På Spånga Torg, med gångavstånd om ca 10 minuter, finns matbutiker, flera restauranger, konditori, vårdcentral, flera frisörer, apotek och en mycket uppskattade specialbutik: Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby Centrum med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.
- Också Barkarby, med IKEA bland många butiker, ligger på kort bilavstånd.
- På andra sidan Avestagatan ligger ett Fitness 24 Seven, ett gym med maximal flexibilitet!

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FINNS PÅ MYCKET NÄRA AVSTÅND:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Solhemsängens skola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 4.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6.
- På Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9, här bedrivs även spetsutbildning i matematik, kemi, fysik och biologi.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på kort promenadavstånd.

KOMMUNIKATIONER:
På Spånga Torg finns pendeltågsstation.
Spånga station ligger två stationer från Odenplan, resvägen är ca 11 minuter. Till Stockholms Central reser man på endast 14 minuter.

Det är kort promenadavstånd till ett flertal bussar:
Buss 517 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119/512 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 117 - från Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana). Buss 112 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).

Mer om mäklarna