Välkommen till Kälvestavägen 141!

Solhem, Spånga

Kälvestavägen 141

Såld
  • 5 rum
  • 156 kvm
  • Radhus

FRITT VÄSTERLÄGE I BULLERBYN

Med ett fantastiskt solläge, på uppvuxen trädgårdstomt, ligger detta vackra engelska radhus om hela 156 välplanerade kvadratmeter. Här finns plats för stor familj då bostadens 3-4 sovrum lätt kan bli 5! Fina detaljer ger dess ägare extra guldkant i vardagen, ett litet axplock...entréplanet har extra takhöjd och golvvärme, i det rymliga kapprummet finns en generös avhängningsyta för ytterkläder och skor, den separata tvättstugan har en praktisk placering i anslutning till det rymliga familjeköket och i det lättmöblerade vardagsrummet finns utgång till lummig tomt och uteplats, på planet finns även en helkaklad wc med dusch. På mellanplanet finns tre av bostadens rymliga sovrum, en walk-in-closet och ytterligare en helkaklad wc med badkar! Det underbara vindsplanet har ryggåstak som ger en fantastisk rymd och två takkupor för fint ljusinsläpp. Planet är idag disponerat som ett rymligt sovrum, men det passar även alldeles utmärkt som allrum och hobbyrum där även långväga gäster har möjlighet till övernattning. Om behovet av fler sovrum finns, så delas rummet lätt av till två. På planet finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i förrådsrum samt i kattvindsutrymme. Under sommarhalvåret är trädgårdens skyddade och soliga uteplatser det självklara valet för goda frukostar, grillmiddagar och avkopplande vila. På entrésidan, utanför köksfönstret, finns en stensatt uteplats för goda sommarfrukostar i förmiddagssol, och på den lummiga trädgårdssidan dröjer sig solens sköna strålar kvar till sena kvällen! Bullerbykänslan präglar området där massor av små kamrater bor i kringliggande hus, föreningens populära lekplats är en självklar samlingsplats för både stora och små. På kort promenadavstånd finns både förskola och flera skolor. Det är även kort promenadavstånd till Spånga Torg med butiker, restauranger och fantastiska kommunikationer. Välkommen till Kälvestavägen 141!

DEN VÄLETABLERADE OCH MYCKET VACKRA TOMTEN:
- Här kan kombinationen av ett barnvänligt och ett perfekt västerläge inte bli bättre! Kälvestavägen 141 har en insynsskyddad och underbar tomt, där sommarkvällarnas solstrålar värmer under grillmiddagarna. Här skiner solen från tidig eftermiddag till dess att den går ner!
- I den prunkande trädgården har njutningsfasen snart inträtt där träd, buskar, pion och sagea hosta blommar och lyser upp trädgården med glada färgklickar. Trädgårdssidan ramas in av stor avenbok-häck som blir som en grön vägg om sommaren.
- På entrésidan finns vacker stensatt uteplats med utrymme för trädgårdsmöbel och uppställningsplats för familjens cyklar. Här växer även ett färgglatt spektra av blommor i den generösa rabatten, däribland liljor, hosta, clematis och rhododendron som hälsar er välkomna hem. Under vinterhalvåret hälsar snöklädda grenar välkommen hem.
- På trädgårdssidan finns flera möjliga favoritplatser. På den trätrallsbelagda uteplatsen i extra generös storlek av Sibirisk lärk lyser solen in på sena kvällen! Extra lång markis ger rumskänsla, det går även att ställa in lutningen efter önskemål.
- Tomtens egna gräsytor är perfekta för familjens yngsta, då man har blivit lite större så finns föreningens elipsformade gård precis intill.
- Bullerbykänslan speglar området och i flertalet hus bor små lekglada barn. Den naturliga samlingsplatsen för områdets yngre familjemedlemmar med spring i benen är föreningens gård, här roar man sig kungligt på gårdens plana gräsytor och på lekplatsen med sandlåda och gungbräda.
- Trädgårdsförrådet rymmer cyklar, pulkor och trädgårdsredskap m.m.

BOSTADENS MERVÄRDEN:
- Insynsskyddad och alldeles ljuvlig tomt med ett av områdets bästa sol-lägen perfekt mot väst.
- Trädgårdens generösa trädäck ger utrymme för mingelkalas och sköna sena sommarkvällar i den lummiga grönskan. Den stora markisen ger mysig rumskänsla.
- Golvvärme i hela entréplanet (vattenburen) och i badrummet på mellanplan (elslingor).
- Vattenburna radiatorer på mellanplan, oljefyllda radiatorer på vindsplan.
- Tvättstugan är praktiskt placerad i anslutning till kök. Här finns väggmonterade torkställningar, arbetsbänk och gott om förvaringsmöjligheter.
- Två helkaklade våtrum.
- Tre rymliga sovrum på mellanplan.
- Ett underbart vindsrum med ryggåstak och takkupor i två väderstreck. Här finns möjligheten att dela av till ytterligare sovrum om så önskas.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR PÅ KÄLVESTAVÄGEN 141:
2011 - Stenläggning trädgårdssida.
2013 - Kyl, frys och mikro byts ut.
2013 - Luckor, täcksidor samt handtag i kök byts ut via Härjedalskök.
2013 - Torktumlare byts ut.
2018 - Nytt golv vardagsrum.
2018 - Trapp målas om, nya plansteg i ek läggs.
2019 - Uteplats på trädgårdssida byggs i Sibirisk lärk.
2020 - Värmepump byts ut.
2023 - Målning två sovrum samt hall mellanplan.
2023 - Målning kök.
2024 - Målning tvättstuga.
2024 - Samtliga ventiler byts ut.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser, dels för de mindre barnen dels för de lite större. Fornminnesparken på kort gångavstånd är en självklar plats för de yngre, se mer på http://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=ad4e799b4b144569abf7a67fce327777
- Förskola finns inom området, ytterligare ett flertal i närområdet.
- I Solhemsängens skola går man från skolstart till och med årskurs 4. Till Solhemsängens skola är det gångavstånd även för de minsta, efter årskurs 4 fortsätter man i Solhemsskolan till och med årskurs 6.
- I Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9. Här bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som f.n. 1 av 10 skolor i Sverige).
- Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns i närområdet.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Spånga grundskola.
- På Spånga Torg - med gångavstånd om ca 10 minuter - finns matbutiker, flera restauranger, prisbelönt konditori, vårdcentral, apotek och en mycket uppskattad specialbutik: Dennis kött. Här finns även torgförsäljning sommartid och det anordnas julmarknad i december.
- På andra sidan Avestagatan ligger ett nyöppnat Fitness 24 Seven... ett gym med maximal flexibilitet!

KOMMUNIKATIONER:
Spånga Torg med pendeltågsstation.
Från Spånga station via Odenplan till Stockholms Central reser man på endast 14 minuter.
Gångpromenad till ett flertal bussar:
Buss 517 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119/512 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 117 - från Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana). Buss 112 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).

Mer om mäklarna