Kummelnäs, Saltsjö-Boo

Kummelvägen 9B

Såld
  • 5 rum
  • 87 kvm
  • Bostadsrätt

Arkitektritat bostadsrättsparhus i naturnära läge med stor terrass och hörnläge

Välkommen till detta arkitektritade bostadsrättsparhus med hörnläge, exklusiva och hållbara materialval, två parkeringsplatser och naturnära läge med havet runt knuten! Observera att total golvyta är 96 kvm. Bostadsytan är fördelat enligt följande: 87 kvm boarea och ca 9 kvm icke mätbar yta pga snedtak.

- Skärgård och stad i närheten, det bästa av två världar!
- Idylliskt läge med ''Bullerbyn-känsla''
- Endast några minuter från sjön och 10 minuter till havet
- Närliggande utmärkta förskolor och skolor
- Smidiga transportalternativ, 30 minuters båttur till staden och täta bussförbindelser från Korset (ca 15 min promenad) till Slussen eller city
- Möjlighet att cykla till city på 45 minuter
- Området Kummelnäs erbjuder vackra promenadstråk och naturområden
- Otaliga badplatser, varav de närmaste bara är några minuter bort
- Energisnålt hus med golvvärme i hela bostaden
- Inga lagfartskostnader eller underhåll som följer med en villa
- Två parkeringsplatser ingår
- Lekplats, skola och busskommunikationer inom promenadavstånd
- Underbara grannar och förening där du får möjlighet att påverka finplaneringen (tex plank eller vad som skall göras med de hundratals kvadratmeter land som inte nyttjas)

Säljarens ord:

''Vår bostad är som en idyllisk fristad i den lantliga naturen, samtidigt som den ligger endast 30 minuter från stadens puls. Här kan du uppleva det magiska vinterlandskapet med snötäckta fält och skogar. Under våren, sommaren och hösten blir denna plats ännu mer förtrollande med en stor altan som smälter samman med naturen, vilket ger dig möjligheten att leva både inomhus och utomhus flytande. Det är ett enkelt boende utan krångel, likt att bo i en villa utan allt det extra arbete som vanligtvis följer med. För någon som alltid har bott i staden var jag förvånad över hur mycket jag älskade att bo här. Vi tar vår SUP ned till sjön på några minuter, och det finns två små badplatser på vår sida av Sågsjön, med en större sandstrand på andra sidan som du når på ungefär 15 minuter. Havet är också bara en kort promenad bort, ca 10 minuter.

För en smidig pendling utan bil finns expressbussar till centrum från Korset, en 15 minuters promenad bort. (Infartsparkeringen finns även vid busstationen). Om du föredrar att resa med båt, tar det ca 20 minuter att gå till Hasseludden, och därifrån kan du ta en 30-minuters båttur med SL-kortet till Strömkajen - det är verkligen livet! Eller så kan du göra som jag, och cykla till city på ca 45 minuter varje dag. Det är motion och transport i ett! :)

Detta är verkligen en idyllisk plats med en ''Bullerbyn-känsla'' och närhet till staden, och i närområdet finns utmärkta förskolor och skolor. Förskolorna i närheten, såsom Backebo, Rensättra och Kummelnäs, har alla ett gott rykte med egenlagad mat och kreativa pedagoger. När det kommer till skolåldern, ligger Myrsjöskolan och Backebo väl till med ett starkt rykte''

När du kommer in i hallen möts du direkt av en ljus och öppen atmosfär med gott om förvaringsmöjligheter och avhängning av jackor samt skor i skjutdörrsgarderober. Vidare kliver du in i hemmets hjärta, vardagsrummet och köket, som ligger i öppen planlösning och erbjuder stora fönsterpartier i söderläge, ljusa färgval och tidslös design. Köket är från Marbodal och samtliga vitvaror från Electrolux. Öppenheten mellan kök och vardagsrum skapar ett stort rum perfekt för gemenskap och umgänge och rymmer både soffa och matgrupp. Eftersom huset är byggt i souterräng kommer du upp en våning över markplan i kök och vardagsrums söderläge, medan du i norr har en privat terrass på markplan med härlig eftermiddags och kvällssol. Här kan du njuta av sköna stunder utomhus i direkt anslutning till hemmet med naturen precis intill vilket gör det till en underbar plats att läsa, äta eller leka. Terrassen är privat och rymlig med gott om utrymme för möbler och växter och blir garanterat din älsklingsplats under de varma sommarmånaderna. Precis intill terrassen finns odlingslådor att odla dina favoritgrönsaker. Bostaden har tre sovrum, varav ett på entréplan och två på övre plan. Från det största sovrummet på övre plan når du också en rymlig walk-in closet målad i en dov ljusgrön kulör med takfönster (som även kan göras om och användas som extra sovrum/kontor/barnrum.) Samtliga sovrum är målade i stilfulla färger och har en härlig utsikt över natur och himmel.

Badrummet är rymligt och stilfullt inrett i sobra färger utrustat med golvvärme, inglasad dusch, toalett, dubbla handfat och handdukstork. Ovanpå tvättmaskin och torktumlare finns gott om förvaringsutrymme eller yta för skötbord. På övre plan finns ännu ett badrum i samma stilrena och skandinaviska design men med badkar och enkelt handfat istället för dusch.

Kummelnäs är ett idylliskt samhälle i Nacka kommun, perfekt för dig som älskar natur och skärgård men inte är beredd att ge upp Stockholms storstadsliv, 16 minuter med bil och du befinner dig på Södermalm. Med SL-båt till Strömkajen tar det 35 minuter från Hasseluddens brygga och med buss 446c från Korset tar det ca 30 minuter till Cityterminalen. Samhället har namngetts efter pittoreska Kummelnäs gård vars storhetstid varade fram till slutet av 1800-talet, då markerna styckades upp och sommarhus byggdes. Idag blandas tradition och pittoreska hus med modernism och bekvämligheter. Här bor du med närhet till strand, skärgård och en fantastisk natur, som bland annat kan upplevas i det majestätiska Gärdesuddens naturreservat. Kummelnäs är ett välfungerande samhälle med förskolor, skolor, fritidsgårdar, idrottsaktiviteter, friluftsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. I närheten hittar du många badsjöar såsom Sågsjön, Myrsjön, Trollssjön, Glasbrukssjön och Bagarsjön, och under sommaren anordnas simskola i Sågsjöbadet. Mycket har ändrat sig under årens lopp, men Kummelnäs är fortfarande en unik naturpärla där stad möter skärgård.

Ett rymligt isolerat förråd (ca 4 kvm) tillhör och ligger strax intill bostaden. El finns. Observera att total golvyta är 96 kvm. Bostadsytan är fördelat enligt följande: 87 kvm boarea och ca 9 kvm icke mätbar yta pga snedtak.

Mer om mäklarna