Centralt, Örebro

Södra Strandgatan 5b

Såld
  • 5 rum
  • 134,5 kvm
  • Bostadsrätt

Sällsynt drömboende i hjärtat av stan!

Mitt i city, på sjunde våningen, med dubbla balkonger och milsvid utsikt över stadens takåsar och vackra Kilsbergen i svårslagen kuliss!

En helt unik våning som formats av ägarnas omsorgsfulla tankar och genomföranden, med värme, stil och lyx i en fulländad symbios!

De senaste fem åren har bostaden löpande genomgått en genomgående totalrenovering med material, utrustning och utformning. Den ursprungliga planlösningen har optimerats med fantastiska sällskapsytor samt utökats med ytterligare ett badrum. Praktfullt genomgångsläge, med hela 15 meter från fönster till fönster, som skapar en spatiös prägel med flödande ljus och rymd. Det exklusiva köket, som är både stilfullt och välutrustat, ger en naturlig knytpunkt för såväl vardagens samkväm som för kulinariska intressen och minnesvärda matupplevelser. I öppen anslutning mot detta ligger matsalsdelen och vidare även det generösa vardagsrummet, som allt tillsammans levererar oslagbara möjligheter till uppskattad samvaro i familj och goda vänners lag. Det större badrummet inger en harmonisk och spa-liknande känsla, med både dusch och bad. Det mindre badrummet har dusch och egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Bostaden har tre stora sovrum, varav ett master som är väl tilltaget och har tillgång till egen klädkammare.

I kombination med alla dessa förtjusande attribut så kan lägenheten dessutom stoltsera med dubbla balkonger och en dimension som är något utöver det vanliga! Den inglasade balkongen ligger i lugnt sydostläge mot innergården, med fin vy över city och Örebro slott som skymtar. Den öppna balkongen har ett mäktigt västerläge med milsvid utsikt mot Kilsbergen vid horisonten. En plats för många oförglömliga stunder i kvälls- och eftermiddagssolen.

Trygg och mycket välskött förening med en imponerande historik av 23 år utan avgiftshöjningar. Till lägenheten hör ett separat förråd som är beläget i byggnadens entréplan. I föreningen finns uppskattade utrymmen såsom gemensam tvättstuga samt gästlägenhet som medlemmarna kan hyra vid behov. Föreningen disponerar även över ett antal parkeringsplatser samt garageplatser i det intilliggande garagehuset Färgeriet. Till dessa platser är det separat kö.

Denna sällsynta möjlighet erbjuder ett kompromisslöst boende, där man precis utanför porten kan ta del av stadens generösa utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjen. Bostadens höga belägenhet formar samtidigt en attraktiv kontrast, att kunna bo lugnt och ostört utan besvär från omgivningens puls. Alldeles intill flyter dessutom Svartån fram och bjuder in till rofyllda promenader eller uppfriskande löprundor.

Ett hem att längta efter, här vill man bara flytta in för att börja njuta!

Mer om mäklarna