Öster, Jönköping

Föreningsgatan 11

Såld
  • 4 rum
  • 159 kvm
  • Bostadsrätt

REPRESENTATIV BOSTAD ANNO 1918

Ett stenkast från Jönköpings vackra vätterstrand erbjuds nu denna exklusiva våning om 159 kvm. Kvadratmeterna fördelas på 4 rok och fantastiska tre meter i takhöjd. Våningen har genomgående vackra och välrenoverade rum med stora spröjsade fönster i djupa nischer. I den pampiga hallen möts man av en vacker öppen spis samt en mysig loungehörna. Hallen öppnar även upp till samtliga sällskapsrum där den knarrande fiskbensparketten, med sin vackra bröstpanel längs väggarna har ett genomgående tema.
De två sällskapsrummen är väl tilltagna och andas lyx var av ett av rummen innehar en öppen spis. Ett av sällskapsrummen agerar idag matsal där kvällarna spenderas i goda vänners lag. Den mycket generösa serveringsgången leder ut till det stilfulla köket med bland annat dubbla diskhoar och exklusiv spis från Gaggenau. Köket har även tillgång till en klassisk köksingång som leder till innergården.
Nuvarande ägare har valt att bygga om och förnya bostaden genom åren. Här har pigkammaren försvunnit och gett plats för både större badrum och mer yta i köket - precis som man vill ha det i dagens moderna samhälle.
I övrigt finner Ni här separat tvättstuga, renoverad gästtoalett, god förvaring samt dubbla sovrum. Dessutom följer här ett vinförråd i vinkällaren.
Bostadens terrass sticker verkligen ut och erbjuder fina utemiljöer. Optimalt utrymme för bord och stolar. Här kan man även skölja av sanden mellan tårna efter badvistelsen vid vättern.

Brf Cedern 2 är en mycket solid förening där flertalet stora renoveringar är genomförda. Fina och representativa faciliteter. Huset står stadigt från 1918 och byggnaden innehåller totalt 18 st. stora och fina bostäder. Här trivs man bra och det är därför sällan bostäder kommer ut på marknaden.

I absolut närhet till bostaden erbjuds närhet till Vättern där morgondoppet följt av en fin strandpromenad är uppskattat. Önskar man istället ta en promenad runt Rocksjön och dess naturreservat går det givetvis också bra. Välsorterad matbutik och trevligt fik finns också ett stenkast bort.

Detta är en kommande försäljning - kontakta handläggande fastighetsmäklare Carl-Johan Åkesson för ytterligare information och visning.

Mer om mäklarna