Midsommarkransen, Hägersten

Pingstvägen 34

Såld
  • 1 rum
  • 22 kvm
  • Bostadsrätt

Yteffektiv etta högst upp i lågt belånad Brf!

Varmt välkommen till en ljuvlig bostad högst upp i huset med ett rikt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fri sikt mot det grönskande närområdet. Perfekt för dig som vill bo med en naturnära livsstil i populära Midsommarkransen med goda kommunikationer och en härlig småstadskänsla.

Fantastiskt välplanerad och yteffektiv etta med en smart sovalkov som tydligt markerats med hjälp av takhängda avskiljande gardiner och accentmålade väggar och tak. Bostaden är ljus och härlig tack vare stora fönsterpartier i vardagsrum och badrum. Här finns många charmiga inslag som köksluckor i ljusblå kulör och vita trägolv i kombination med en magisk utsikt. Förtjusande kokvrå som är praktiskt belägen och otroligt funktionellt utformad med kombinerad förvaring och torkställ bakom skåpluckor ovan diskhon. Utrustat med goda arbetsytor och förvaring i hyllor och skåp samt bekvämligheter som spis, ugn, fläkt och kyl. Vidare finns ett helkaklat badrum med dusch, handfat, wc och spegelskåp för ditt dagliga välbefinnande. Till lägenheten hör ett källarförråd för ytterligare förvaringsmöjligheter och i huset finns två gemensamma balkonger där du kan njuta av frisk luft och avkoppling i ett härligt söderläge.

I Brf Tele bor du i en av Midsommarkransens största bostadsrättsföreningar med hela 516 lägenheter i klassiska smalhus från 1940, varav 20 hyresrätter och utöver detta 38 hyresrättslokaler fördelade över föreningens många fastigheter i gamla LM-stadens stora grönområde. Föreningen är välskött och har en mycket låg belåningsgrad samt dolda tillgångar i hyresrätterna och goda intäkter från lokalhyror och garageplatser. I föreningen finns en tvättstuga som är belägen här, nära och bra, i port 34 och flera gemensamma utrymmen som medlemmarna kan nyttja. Av de 20 hyresrätterna är 4 av dem gästlägenheter. Dessutom finns en bokningsbar föreningslokal, en rymlig bastu, ett hobbyrum där du kan måla och snickra, 24 cykelrum och ett grovsoprum. Inom föreningens väl omhändertagna grönyta om 26 000 kvm finns ett flertal grillplatser.

Området har sammantaget stora miljöskapande värden och föreningens byggnader är en del av Sveriges enda k-märkta industriminne i stadsmiljö. Här bor du i ett gediget område med närhet till kultur, nöjen, vacker natur och stan med Södermalm och Slussen, bara 10 min bort. Telefonplan har under de senaste åren fullkomligt exploderat i popularitet och blivit söderorts absolut hetaste bostadsområde utanför tullarna. Det är en stadsdel som karaktäriseras av form och design i både arkitektur och i verksamheter. Telefonplan blev känt som den mycket omtyckta LM-staden när arkitekten Ture Wennerholm skapade de klassiska smalhusen som historiskt sett blev hem åt telefonbolaget L M Ericssons över tusen anställda. Ett nytt Telefonplan växer fram där äldre byggår blandas med yngre och blir en härlig kombination som skapar Telefonplans dynamiska atmosfär. I området finns goda kommunikationer för både bil- och kollektivtrafik och är samtidigt nära naturen med gångavstånd till härliga grönområden, badklipporna i Örnsbergs och vackra Vinterviken. Här bor du med närhet till allt, med bara några minuters promenad till Telefonplans tunnelbanestation tar du dig in till stan på en kvart. Här finns gott om mysiga caféer, restauranger och butiker. Området har en trendig aura och bjuder på alla möjliga typer av aktiviteter med allt från klättring hos Klättercentret och träning på SATS ett stenkast från porten och shopping i Liljeholmstorget med hela 90 butiker och en av Sveriges absolut bästa ICA Kvantum-butiker med en trevlig vinbar där du kan beställa in läckra delikatesser som shark och skaldjur. På Telefonplan hittar du livsmedelsbutikerna Hemköp och ICA Supermarket samt gångavstånd till Västberga Handelsplats med bland annat Coop Forum, Systembolaget, Rusta, Jysk och Cykloteket. Närområdet har gott om parker och strax utanför porten finns populära lunchställen och caféer. I Ericssons gamla telefonfabrik finns välrenommerade Konstfack som ger en härlig karaktär till området och bjuder in till den årliga populära julmarknaden och vårsalongen. Träningsanläggningen SATS, Klättercentret, Vårdcentral, BVC, skrädderi, frisör och postombud hittar du också i Ericssons gamla lokaler i härliga LM-staden.

Här bor du i en lika smart som charmig bostad, attraktivt belägen i ett eftertraktat område med alla tänkbara bekvämligheter. Välkommen hem!

Mer om mäklarna