Midsommarkransen, Hägersten

Responsgatan 5, 3 tr

Såld
  • 3 rum
  • 59 kvm
  • Bostadsrätt

Etagelägenhet i historisk industribyggnad! Högt och fritt läge med balkong i väst.

Unik lägenhet med adress Responsgatan 5 i det välkända industrihuset, uppfört 1929. Huset är ikoniskt för Midsommarkransen/Telefonplan med de stora fönsterpartierna, de lekfulla planlösningarna, den rejäla takhöjden och den omåttligt populära poolen på föreningens innergård. I denna lägenhet är det 4,5meter till tak på sina ställen. Det tillsammans med fönsterpartierna som sträcker sig längs med nästan hela väggen blir känslan riktigt maffig. Du ser ut över himmel, takåsar och grönska utan någon insyn. Här bor du i en välplanerad och rymlig lägenhet med gott om plats för sociala tillställningar. Med öppen planlösning, köksö och en balkong som denna blir det till och med svårt att låta bli. Balkongen kan bli din egen oas i ett strålande solläge med kvällssol och plats för matbord, sittgrupp och grönskande planteringar. Tack vare det höga läget, utan högre hus framför, är både balkong och lägenhet väldigt insynsskyddade. Utöver detta har bostaden renoverats och man har nyttjat den fulla potentialen med smarta loftrum med fullgod takhöjd.

Alla fönster vetter mot öppna vyer vilket ger ett härligt ljusinsläpp i lägenheten oavsett årstid. Och på tal om årstider kommer du få följa dem när träden vackert ändrar färg om hösten, blir krispigt isiga om vintern, knoppar om våren och fullkomligt sprakar av grönska om sommaren. Lägenheten är i genomgående gott skick med renoverade ytskikt. Tvättmaskin och diskmaskin finns i badrum respektive kök för ett smidigt vardagsliv. Här finns det mycket att upptäcka. T.ex. vindsförrådet om ca 6 kvm som du når från lägenhetens klädkammare. Utöver detta har man även ett externt förråd som ingår till bostadsrätten.

Förutom läget är det även föreningens stabila ekonomi och låga avgifter som är några av de uppenbara fördelarna med att bo här. På föreningens innergård finns olika härliga sittplatser, men också en omåttligt populär pool för ett dopp en varm sommardag, eller som en optimal "efter-förskolan/skolan-aktivitet". I huset finns både hiss och garage. I Midsommarkransen har du nära till tunnelbana, matbutiker, caféer, restauranger och annan närservice. Dessutom nära till härlig natur och fina badplatser. Längs Mälaren erbjuds klippbad och undangömda smultronställen att upptäcka. Man tar sig enkelt runt via fina promenadstråk och cykelvägar. Med cykel tar du dig till Södermalm på 10 minuter. Åker du hellre tunnelbana är du inne i Stockholm City på 15 minuter med röda linjen. Telefonplan ligger ca 500 meter bort och där finns förutom närmsta tunnelbana även ett rikt kultur- och restaurangliv. På två tunnelbanestationer är man i Liljeholmen med stor och modern galleria med 90 butiker och restauranger. Här kan man även resa vidare med tvärbana, flygbuss och flertalet busslinjer. Utöver detta så tar man sig snabbt ut till E4:an med bil. Här får man den bästa kombinationen av lugnet vid bostaden och pulsen en kort promenad/resa bort. Måste upplevas på plats!

Mer om mäklarna