När du vill sälja

Om du har bestämt dig finns vi här för att göra det enklare.

Vet du vad din bostad är värd?

Bjud hem din lokala mäklare för att få koll på värdet av din bostad.  

Steg
  1. Nuvarande steg 1
  2. 2
  3. 3

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ikon: Tack för din bokning!

Tack! Inom kort kommer någon av våra duktiga mäklare att kontakta dig.

På din sida

Ta det lugnt, du behöver inte känna till allt. Vi är hela tiden med för att hjälpa dig, men det finns några saker du kan göra själv för att lyckas bra med din försäljning.

Kvalitet

Vi vet hur du ska göra för att komma dit du vill. Våra kunder hör till de mest nöjda i landet, och det är vi stolta över.

Trygghet

Vi har ett kundfokuserat arbetssätt och en kontinuerlig uppsikt över den ständigt föränderliga bostadsmarknaden.

Lokalkännedom

En grundförutsättning för en lyckad bostadsaffär. Alla våra kontor bjuder på stort lokalt kunnande och engagemang, med mäklare som är specialister på sin marknad.

Att sälja sin bostad - Steg för steg

Du kan förlita dig på att mäklaren hjälper dig igenom försäljningen på ett tryggt sätt men för att du ska känna dig förberedd på vad en försäljning innebär har vi tagit fram en guide från möte med mäklaren till kontrakt med köparen.

Steg 1 - Värdering

En försäljning kan starta på flera sätt, men det vanligaste är att du som säljare bokar in ett första möte med mäklaren hemma hos dig. Mäklaren ger dig råd, svarar på frågor och värderar bostaden. Om allt känns bra upprättar ni ett ett uppdragsavtal så att mäklaren kan hämta in information om bostaden som ska säljas.

Läs mer

Steg 2 - Fotografering

Bostadsbilderna är viktiga för att kunna skapa bra säljmaterial och marknadsföring av din bostad. Det krävs ett nära samarbete mellan mäklaren och fotografen för att få bra bilder.

Läs mer

Steg 3 - Tekniska dokument

Inför försäljningen behövs en del tekniska dokument tas fram såsom planlösning, besiktningsprotokoll (villa), energideklaration och för bostadsrätt behövs årsredovisning och stadgar.

Läs mer

Steg 4 - Marknadsföring

Bostaden marknadsförs på vår webb samt genom vårt effektiva marknadspaket som anpassas efter din försäljning.

Läs mer

Steg 5 - Visning

Det finns olika typer av visningar av en bostad. Mäklaren kan välja att ha en öppen visning eller privata visningar beroende på vad som passar bäst för din bostad. Visningen är oftast direkt avgörande för en köpare om man kan se bostaden som sitt blivande hem.

Läs mer

Steg 6 - Budgivning

Efter visningarna brukar oftast budgivningen starta. Ibland är flera intresserade och då kan den fortgå ett tag. I vissa fall handlar det mer om förhandling för att hitta rätt prisnivå. Det är alltid säljaren som bestämmer vem och till vilket pris bostaden säljs.

Läs mer

Steg 7 - Kontraktsskrivning

När båda parter är överens och finansieringen är godkänd skrivs kontraktet. Oftast träffas alla parter på mäklarens kontor, men det händer även att kontraktet skrivs i den aktuella bostaden.

Läs mer

Steg 8 - Tillträde

På tillträdet görs affären upp slutgiltigt på mäklarens kontor med båda parter närvarande. Genom mäklarens kontakt med banken genomförs överföringen av resterande del av köpeskillingen till säljarens konto och köparen får nycklarna till sitt nya hem.

Läs mer