Statusmeddelande

Platser kunde inte hämtas, vänligen försök igen.
Du kan fortfarande söka på område.
Filtrera
Sovrum (antal)
Storlek (kvm)
Pris (EUR)

Jalon

Jalón (i Valencia och officiellt Xaló) är huvudstaden i Jalón-dalen, även kallad Vall de Pop 
belägen vid floden Gorgos, på en slätt omgiven av Sierra de Bernia och Sierra del Forner. 
Jalón är ett av de mest magnifika områdena i Spanien, med sitt landskap av oliv- och pinjeträd blandat med mandelträd, apelsinlundar och vingårdar. 
Jalón-dalen är känd för sina viner och Jalóns bodegor producerar en mycket fin Moscatel, liksom några utmärkta röda viner. Det finns flera bodegas i regionen som är väl värda ett besök för att prova de läckra vinerna. Redan 1472 så skickade morerna som bodde i Jalón viner till den Valencianska domstolen och detta vin var under många århundraden grunden för regionen Valencia ekonomi.
Trevliga och vackra vandringsleder finns för den manade till Sierra de Bernia, Penyo de la Mica, Sierra del Forner och Castellet och ridning samt fyrhjulskörning finns i Benissa ca 6 km bort.
Strax utanför huvudtorget i Jalón finns den vackra kyrkan som är byggd i neoklassisk stil med sitt intressanta altare och blå kupol och på samma torg hålls en marknad varje tisdag runt torgets fontän.
Jalón är en charmig stad med sina hantverksbutiker, vinkällare, restauranger och platser och är en utmärkt semesterplats för dem som vill uppleva lokal kultur.
Den stora kända loppmarknaden hålls varje lördag vid sidan av floden och här kan man hitta antika möbler bland många andra olika erbjudanden. 
Jalón har en intressant och lokal gastronomi. Berömt för sitt godis och bakverk med mandlar från orten.  Jalón är också känt för sina korvar som tillverkas med gamla recept. Morcilla, Bufas, Longanizas och Chorizos är några som lätt slinker ned med några droppar av det lokala röda. 
Jalón-dalen kan bli väldigt varmt under sommaren och på vintern skyddas området mot de kalla nordanvindarna av de omgivande bergen.
Jalón ligger ca 1 timme 15 minuters bilfärd till Alicantes flygplats.