Filtrera
Sovrum (antal)
Storlek (kvm)
Pris (EUR)

Gandia

Gandia ligger i provinsen Valencia och 96 km norr om Alicante och 65 km söder om Valencia. Gandia har mycket att erbjuda för både den som söker historia och den som vill ha sol och bad på långa sandstränder.
Under 1500- och 1600-talet så var Gandia ett viktigt handels- och kulturcentrum och under denna period besökte flera kända personligheter staden eller föddes här som till exempel poeten Ausias March och författaren Joanot Martorell. Staden är kanske mest känd för familjen Borgia som var en ökänd adelsfamilj under renässansen.
Gandia delas upp i två städer, Gandia City och Gandia Playa. Gandia City är navet i området med sina intressanta historiska platser, utmärkt shopping, parker och boulevarder medan turisterna flockas i Gandia Playa för bad och rekreation. Innanför den 5,8 km långa och vackra strandlinjen ligger en mängd stora lägenhetskomplex.
I Gandia och området runtomkring så har lokalbefolkningen en speciell förkärlek för ris som äts i alla former och varianter. En typisk maträtt i regionen är fideuà där nudlar får ersätta riset och kokas med fisk och skaldjur. Gandia har många bra fiskrestauranger, men självklart finns också en mängd alternativ för köttälskare.
Staden och området är en av Spaniens största producenter av apelsiner. Många anser att frukten härifrån är den mest utsökta i Europa.
Till Gandia reser man med flyg via någon av de internationella flygplatserna i Alicante eller Valencia. Gandia är också en länk i det nationella tågnätet med anslutning till hela Spanien och övriga Europa. Med sin mångfald av gammalt och nytt, från avslappnad retreat till spännande och aktiv semester, är det inte svårt att förstå varför spanjorerna behållit Gandia som en väl bevarad hemlighet under så lång tid.

Senast inkomna Utland

Avd. Habana 12
Ett stenkast från stranden
Arona, Teneriffa, Kanarieöarna, Spanien
4 rum, 82 kvm
367 500 EUR
Nybyggda lägenheter i centrala Torrevieja!
Cibeles! Nybyggda lägenheter i centrala Torrevieja.
Torrevieja - Torrevieja, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
3 rum, 50 kvm
123 950 EUR
Avenida Diego Ramirez Pastor
Välskött lägenhet i stan med utsikt över poolområde
Torrevieja - Torrevieja, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
4 rum, 56 kvm
99 000 EUR