Statusmeddelande

Platser kunde inte hämtas, vänligen försök igen.
Du kan fortfarande söka på område.
Filtrera
Sovrum (antal)
Storlek (kvm)
Pris (EUR)

Benissa/Teulada

Benissa är en stad nordost om provinsen Alicante, i distriktet Marina Alta och har ca 14 000 invånare. Kommunen Benissa har en mycket oregelbunden och blandad terräng som sträcker sig ner till kusten och har en kustremsa på ca 4 km, mestadels med små vikar och klippor. Vattnet är kristallklart och är ett paradis för alla som vill snorkla. Andra vattensporter som utövas här är dykning, segling, kajakpaddling och vindsurfing. 
Vandring är en annan populär aktivitet då Benissa är omgiven av berg och det mest kända är Sierra de Bernia är nästan 1200 meter över havet. Här finns många vandringsleder av olika svårighetsgrad.
Benissa är en av de äldsta städerna på Costa Blanca med vackert bevarade byggnader från 1700- och 1800-talet. Grannstaden Teulada, med smala kullerstensgator som kantas av palmer och höga radhus alla målade i olika höstliga nyanser, är en lugn och rofylld stad. 
Jordbruket har fortfarande stor betydelse för staden och runt omkring odlas allt från oliver, vindruvor, citroner till apelsiner. Teulada har behållit sin spanska prägel med arv och traditioner trots att många holländare, tyskar och engelsmän har gjort Teulada till sitt nya hem.
Själva namnet Benissa är arabiskt och betyder son till Isa, som förmodligen var en betydande arabstam som befolkade detta område under arabtiden. 
Prova gärna den lokala gastronomin i Benissa som består av utsökta risrätter och charkuterier.
Missa inte heller den gamla staden med sin medeltida karaktär. Det finns byggnader från både 1500–1600- och 1700-talet här som är väl värda ett besök och Calle Desamparados, med många ståtliga hus med smidesjärngrindar. I april har Benissa sin lokala fiesta för att hedra skyddshelgonet Purísima Xiqueta.  
Till Benissa tar man sig lättast via motorvägen vilket tar ca 1h. Att ta bussen tar längre tid ca 3-4 h och kostar 12 euro från flygplatsen. Du kan också åka tåget som går längst kusten från Alicante till Denia.
 

Senast inkomna Utland

Calle Penedes
Modern villa med hörntomt och närhet till all service
Punta Prima - Los Balcones, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
4 rum, 80 kvm
299 000 EUR
Calle Toro
Mysig markplanslägenhet med ett fint och gemensamt poolområde
Punta Prima - Los Balcones, Torrevieja, Costa Blanca, Spanien
3 rum, 66 kvm
139 000 EUR
Av. de Francia, 5H, Urb. Mirador del Golf, Townhouse 27, Mijas Golf
Radhus med utsikt i Mijas Golf
Mijas Golf, Mijas, Costa del Sol, Spanien
3 rum, 114 kvm
249 000 EUR