Filtrera
Sovrum (antal)
Storlek (kvm)
Pris (EUR)

Att sälja bostad i Spanien

Vid försäljning av bostad i Spanien är det viktigt att känna till att processen är annorlunda jämfört med Sverige och att den ofta tar lite längre tid.

Ansvar som säljare
Som säljare är du skyldig att före försäljningen låta göra en energideklaration av bostaden. Denna skall sedan överlämnas till köparen i samband med försäljningen. SkandiaMäklarna kan rekommendera duktiga samarbetspartners som utför energideklarationer.
Som säljare ska du även tillhandahålla dokumentation om bostaden såsom ägarbevis, certifikat på besittningsrätt, information om fastighetsskatt, föreningsavgift m.m.

Hur värderas min bostad?
Innan din bostad läggs ut för försäljning görs en bedömning av värdet. Många har redan ett uppskattat värde av sin bostad, men referenser av verkliga försäljningar av likvärdiga bostäder i närtid hjälper vi dig att ta fram. Med en bra värdering kan vi tillsammans sätta rätt pris.

Kontakta någon av våra mäklare för att ta fram referenser. SkandiaMäklarna har tillgång till ett stort utbud och har goda referenspriser i de flesta områden där vi är verksamma.

Ekonomi
Vad är den egentliga driftkostnaden för bostaden du vill sälja? Vilka reparationsbehov finns i framtiden och till vilka kostnader? Dina spekulanter kommer att vilja baka in detta i sin egen prisuppfattning. Vi hjälper dig med dessa beräkningar.

Avtal
Innan en säljprocess inleds tecknas ett uppdragsavtal mellan dig och mäklaren. Avtalet reglerar försäljningsuppdraget.

Kontrakt
När du som säljare har kommit överens med köparen tecknas ett köpekontrakt, ett så kallat ”arras” eller ”Option de Compras”. I kontraktet framgår priset och tillträdesdatum. När kontraktet undertecknas betalar köparen en handpenning som delbetalning av slutlikviden, vilken betalas på tillträdesdagen. Detta kontrakt ersätts senare av ett nytt kontrakt hos notarien.

Betalning
Notarien tar emot betalningen och ansvarar för att betala in upplupna skatter och avgifter samt att distribuera slutlikviden till dig. Du överlämnar nycklarna till köparen som efter mötet kan tillträda bostaden.

Låt oss leta!

Lämna över ditt sökande av en bostad i utlandet till oss!

Skriv in dina sökkriterier här så kontaktar vi dig inom 24 timmar!

Läs mer

Senast inkomna Utland

Unikt villaprojekt i centrala Mijas Pueblo
Unikt villaprojekt i centrala Mijas Pueblo
Mijas Pueblo, Mijas, Costa del Sol, Spanien
5 rum, 251 kvm
795 000 EUR
Utmärkt fastighet belägen vid strandpromenaden i Estepona!
Utmärkt fastighet belägen vid strandpromenaden i Estepona,
Estepona Stad, Estepona, Costa del Sol, Spanien
4 rum, 89 kvm
450 000 EUR
Trevåningshus nära havet i populära Seghers, Esteponas mest exklusiv
Trevåningshus nära havet i populära Seghers, Esteponas mest exklusiva adress!
Estepona Stad, Estepona, Costa del Sol, Spanien
6 rum, 350 kvm
1 595 000 EUR